Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Giovanca

Ambassadeur Art Rocks 2016

Over Giovanca

Soul/jazz zangeres Giovanca laat zich niet graag in een hokje plaatsen. Ze begon op jonge leeftijd met zingen, schrijven, modellenwerk én studeerde orthopedagogiek aan Universiteit van Amsterdam. Als achtergrondzangeres werkte ze met verschillende nationale en internationale artiesten als Extince, Typhoon, Izaline Calister & Jhelisa Anderson.

In 2008 debuteerde ze als solozangeres met het album Subway Silence waarmee ze een gouden plaat binnenhaalde en in 2009 werd uitgeroepen tot 3FM Serious talent. Ook mocht zij een zilveren harp in ontvangst nemen en sleepte in de afgelopen jaren verschillende nominaties en awards in de wacht. Na haar tweede en derde album 'While I'm Awake' en 'Satellite Love' is Giovanca nu druk bezig met haar 4e album, waar ze als kersverse moeder veel nieuwe inspiratie voor heeft.

Giovanca's liedGiovanca over het kunstwerk Madonna van Roy Villevoye

"Het beeld Madonna van Roy Villevoye zag ik een tijdje geleden voor het eerst in Tropenmuseum staan. Het raakte mij meteen. Er stond geen omschrijving bij het beeld, dus ik vroeg me af wat het precies was, is het wel een kunstwerk? Het werk is zo levensecht. Ik was zo geraakt en nieuwsgierig dat ik een suppoost aansprak om meer te weten te komen over dit aangrijpende beeld.

Toen ik de Art Rocks-selectie voor me zag, was de keuze dan ook snel gemaakt. Het beeld is vervreemdend en niet alledaags: een zwarte man die een witte baby draagt. In het nieuws zie je juist vaak witte hulpverleners die zwarte kinderen redden. Daarnaast ben ik zelf net moeder geworden en ook dat is een trigger om voor dit werk te kiezen."

Giovanca tijdens Art Rocks 2016

Giovanca gaf vier masterclasses songwriting in Amsterdam, Otterlo, Assen en Rotterdam. Daarnaast trad zij op tijdens de Museumrondes in het Drents Museum, in het Tropenmuseum en tijdens de finale in Paradiso. 

Wie: Giovanca Ostiana
Is: songwriter, vocalist, model
Bekend van: duet met Wouter Hamel, tafeldame De Wereld Draait Door, Buma Zilveren Harp, Plan Nederland
Opgetreden op o.a. Noorderslag, Bevrijdingsfestivals, Curaçao North Sea Jazz, North Sea Jazz

Deel deze pagina