Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Thirsty MF van Kiri Mioqi jouw favoriet? Stem nu!

Thirsty MF - Kiri Mioqi

Kunstwerk: Groovy Coral, Kunstenaar: Kunstwerk door: Ferdi, Museum: Museum Het Valkhof

Over de inzending

De droom is werkelijkheid. In de onderwaterwereld van Ferdi is iedereen volledig zichzelf en totaal zorgeloos. Er is een kleurenexplosie van allerlei zachte waterplanten en koraal met de meest uiteenlopende vormen. De bezoekers zijn net zo divers. Er klinkt keiharde popmuziek en de planten en mensen deinen hierop mee. ‘Thirsty MF’ gaat over het verlangen naar deze liefdeswereld van Ferdi, waarin we als één op de muziek bewegen (“we synchronise our moves”) en onze dagelijke beslommeringen achter ons laten (“we can’t change / the things we’ve already done”). Daarnaast laat het liedje de klanken van de onderwaterwereld horen, het gegons van de plantenmenigte en het gespartel van de zeedieren, maar ook het geplons van arriverende bezoekers. De wereld kan best simpel zijn, je hoeft alleen een paar kilometer onder zee te zwemmen om de goede plek te bereiken. Diiiiiive in!


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

2014 Views
1452 Dagen
40 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Kiri Mioqi
Nummer: Thirsty MF
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Groovy Coral
Kunstenaar: Kunstwerk door: Ferdi
Museum: Museum Het Valkhof

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Een beeld dat met zijn kleurrijke, speelse vormen flower power ademt. Het kunstwerk is als het ware geëvolueerd uit de ‘Summer of Love’ van de sixties en komt met popmuziek tot leven.

Waar gaat het over?

Een belangrijke inspiratiebron voor Ferdi zijn zeebloemen als zeeanemonen en zeesterren. In hun grillige verschijningsvorm en onwaarschijnlijke kleurpracht deinen ze op de bodem van de zee met de stroming mee. De spinnenpoten en tentakelkransen van de onderwaterbloemen lijken voortdurend van vorm en kleur te veranderen. De zinnelijkheid van bloemen en planten fascineert Ferdi. Soms zijn de namen van de beelden ontleend aan de popmuziek die Ferdi dagelijks in haar atelier op Radio Luxemburg hoort, de beelden komen door de muziek tot leven.

Over de kunstenaar


Na vele omzwervingen en een zesjarig verblijf in Parijs, besluit Ferdi (Ferdina Jansen) om zich in 1957 definitief te vestigen in Nederland, aanvankelijk in Amsterdam en vanaf even later in het Noord-Limburgse Baarlo. Door een noodlottig ongeval in huis overlijdt Ferdi op 2 februari 1969. In haar Parijse en Amsterdamse periode heeft zij zich als kunstenaar toegelegd op het vervaardigen van sieraden en ijzerplastieken. In 1964 reist Ferdi door Mexico. Daar doet zij inspiratie op voor een nieuwe ontwikkeling in haar beeldende werk. Zij ervaart de vegetatie als heel voluptueus,  bijna een jungle met vele intense kleuren. De grote bloemen zijn indrukwekkend en uit enthousiasme neemt ze papieren bloemen mee uit Mexico. Thuisgekomen begint Ferdi vrijwel meteen met het uitproberen van plastische vormen, gebaseerd op haar indrukken in Mexico.

 

"Het kunstwerk is als het ware geëvolueerd uit de ‘Summer of Love’ van de sixties en komt met popmuziek tot leven." Museum het Valkhof

Tags

Flower power Hippies Jaren zestig

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken