Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Kovacs: eerste ambassadeur van Art Rocks 2020

Mata Hari als inspiratiebron

Elke editie vraagt Art Rocks bekende muzikanten om ook een soundtrack te maken bij een kunstwerk. De eerste ambassadeur voor de editie 2020 is zangeres en performer Kovacs. In het najaar van 2020 start de landelijke muziekcompetitie, maar Kovacs werkt nu al aan haar track.

Over Kovacs
In 2013 was ze daar ineens, Sharon Kovacs (29), de zangeres met het kortgeschoren haar en het rauwe, donkere stemgeluid. Haar muziek is doordringend en vooral heel puur. Met haar hit My Love wist ze menig hart te veroveren en werd ze al snel uitgeroepen tot Serious Talent en 3FM Megahit. Optredens op Lowlands, North Sea Jazz en internationale festivals volgden.

       
Danskostuum Mata Hari - kunstenaar onbekend - Fries Museum


Mata Hari als inspiratiebron
Kovacs kiest voor haar track het danskostuum van Mata Hari in het Fries Museum als inspiratiebron. Kovacs over Mata Hari: ‘Mata Hari fascineert mij buitengewoon door het mysterie dat haar omringt en haar tragische einde. Al met al de juiste ingrediënten voor een boeiende soundtrack’.
 
Eerdere ambassadeurs van muziekcompetitie Art Rocks waren Lucky Fonz III (2012), Eefje de Visser (2014), Akwasi (2014), Giovanca (2016), Cata.Pirata (2016), Yung Nnelg (2018) en Blaudzun (2018).


Wil je net als Kovacs ook alvast beginnen met jouw nummer? Dat kan! Kies een kunstwerk uit de selectie en ga aan de slag. Vanaf 28 augustus kan je je aanmelden voor de competitie

Rock The House

Omdat vrijwel iedereen tijdens de Coronacrisis thuis zat, bedachten we een tijdelijke online challenge Rock The House. We vroegen deelnemers een soundtrack te maken bij hun favoriete kunstwerk. Voor elke inzending doneerde Art Rocks 1 euro aan Het Rode Kruis. Er kwamen 84 inzendingen binnen; van melodieuze dromerige popliedjes, tot spannende soundscapes, poëtische spoken word, ontroerende pianomuziek en broeierige beats. Deelnemers rockten hun bed, hun woonkamer en hun tuin. Kovacs zorgde voor de Kick-off en selecteerde samen met Art Rocks en Cesar de winnaar.  

Bekijk hier de oproep van Kovacs voor de Rock The House Challenge

Bekijk hier de bekendmaking van de winnaar van RTH door Cesar en Kovacs

Deel deze pagina