Welk kunstwerk inspireert jou muzikaal? Bekijk de kunst

Over de muziekcompetitie

Art Rocks 2016

 


Impressie: Art Rocks in het museum 2016

Wat is muziekcompetitie Art Rocks?

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een iconisch kunstwerk. De 56 kunstwerken waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea. Art Rocks wordt georganiseerd door de zeven musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht.

Wanneer start muziekcompetitie Art Rocks 2018?

Vanaf 1 september 2018 worden alle kunstwerken bekendgemaakt en is het mogelijk om je als deelnemer in te schrijven. Houd onze nieuwsbrief en website in de gaten voor nieuwe updates!

Voor wie is de muziekcompetitie?

Iedereen vanaf 15 jaar kan deelnemen aan Art Rocks 2018. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten. Elke muziekstijl is welkom en de grootte van een muziekact is ook vrij: van soloartiesten tot twaalfkoppige orkesten. Wel dient de act er rekening mee te houden dat de (technische) mogelijkheden voor een optreden naast een kunstwerk beperkt zijn. 

Hoe verliep Art Rocks 2016?

Art Rocks bestond uit een aanmeldperiode, de Museumrondes en de Finale in Paradiso. 

De aanmeldperiode

Muzikanten konden zich tot en met 23 oktober 2016 aanmelden voor Art Rocks 2016. De data voor Art Rocks 2018 worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Uit al deze aanmeldingen zijn per museum 10 acts geselecteerd voor deelname aan de Museumronde. Deze selectie vindt als volgt plaats:

  • De jury, bestaande uit professionals op het gebied van muziek en kunst, beluistert en beoordeelt de aanmeldingen en selecteert per museum 8 acts.
  • Het publiek kan alle aanmeldingen online beluisteren en zijn stem uitbrengen op een favoriet. Per museum gaan de 2 acts met de meeste stemmen door naar de Museumronde
De Museumrondes

Tijdens de Museumrondes speelden de acts hun Art Rocks nummer in het museum. Uiteindelijk werden er van de 50 acts 6 finalisten geselecteerd die door gingen naar de finale in Paradiso Amsterdam. De selectie vond als volgt plaats:

  • De jury koos per Museumronde 1 act die doorgaat, dat zijn de eerste 5 finalisten.
  • Het publiek koos 1 act die doorgaat naar de finale.
De Finale

De finale vond plaats op 17 januari 2017 in Paradiso. De jury koos Lisa Nora als winnaar van Art Rocks 2016.

Reglement

Bekijk het Art Rocks-reglement voor uitgebreidere informatie over de competitie en het competitieverloop van 2016.

Deel deze pagina
Welk kunstwerk inspireert jou muzikaal? Bekijk de kunst