Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Over de muziekcompetitie

Art Rocks

Wat is muziekcompetitie Art Rocks?

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. In 2020 zijn er ruim 100 kunstwerken en objecten geselecteerd waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren. Deze werken behoren tot de collecties van 15 toonaangevende Nederlandse musea: Van Gogh Museum (Amsterdam), Drents Museum (Assen), Kröller-Müller Museum (Otterlo), Fries Museum (Leeuwarden), Wereldmuseum (Rotterdam), Museum De Lakenhal (Leiden), CODA Museum (Apeldoorn), Bonnefanten(Maastricht), Museum Prinsenhof Delft, Het Noordbrabants Museum (Den Bosch), KAF (Almere), Zeeuws Museum (Middelburg), Amsterdam Museum (Amsterdam), Panorama Mesdag (Den Haag) en Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam).

Bekijk alle inzendingen van Artrocks 2018 

PlanningHoe je meedoet

Muzikanten kunnen nu al aan de slag met het maken van een nummer bij een kunstwerk uit de selectie. Vanaf 28 augustus starten we met de aanmeldperiode. Dus:

Stap 1: Kies een kunstwerk uit de selectie.
Stap 2: Schrijf een track geïnspireerd op dit kunstwerk en neem deze op. Dit hoeft niet professioneel opgenomen te worden.  
Stap 3: Vanaf 28 augustus kan je je via de website aanmelden om mee te doen met Art Rocks. Hiervoor moet je de track uploaden op YouTube. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent de start van de aanmeldperiode en schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op de socials

Kan je nou niet wachten en wil je je al voor 28 augustus verzekeren van een plekje in de competitie? Dat kan! Mail dan naar cas@artrocks.nl voor meer info. 


Hulp nodig? We organiseren masterclasses songwriting ism Popsport. Deze worden gegeven door onze ambassadeurs die alle ins & outs met jou delen over het maken van een song bij een kunstwerk. Binnenkort meer informatie over de masterclassdagen.

Wie er mee kan doen

Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen aan Art Rocks. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten. Elke muziekstijl is welkom en de grootte van een muziekact is ook vrij: van soloartiesten tot twaalfkoppige orkesten. Wel dient de act er rekening mee te houden dat de (technische) mogelijkheden voor het optreden in een museum beperkt zijn. 

Wat je kunt winnen

- Een optreden in het museum, naast je gekozen kunstwerk
- De finalisten winnen een optreden in Paradiso
- De winnaar krijgt een geldprijs van €1000
- Overige prijzen worden nog bekend gemaakt

Voor vragen over de competitie en het aanmelden mail naar: cas@artrocks.nl

Deel deze pagina