Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Over de muziekcompetitie

Art Rocks

Wat is muziekcompetitie Art Rocks?

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De Finale zal wederom plaatsvinden in Paradiso. 

Wat je kunt winnen

Finalisten
- professionele videoclip
- optreden in Paradiso

Winnaar
- geldprijs van €1000

Wanneer de competitie start

Vanaf 28 augustus 2018 worden alle kunstwerken bekendgemaakt en is het mogelijk om je als deelnemer in te schrijven. Houd onze nieuwsbrief, site en socials in de gaten voor updates.

Wie er mee kan doen

Iedereen vanaf 15 jaar kan deelnemen aan Art Rocks 2018. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten. Elke muziekstijl is welkom en de grootte van een muziekact is ook vrij: van soloartiesten tot twaalfkoppige orkesten. Wel dient de act er rekening mee te houden dat de (technische) mogelijkheden voor het optreden in een museum beperkt zijn. 

Het verloop van de competitie in beeldDeel deze pagina