Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Over de muziekcompetitie

Art Rocks

Wat is muziekcompetitie Art Rocks?

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De finale is 23 januari 2019 in Paradiso. Check de aftermovie van Art Rocks 2016

Wat je kunt winnen

Finalisten
- professionele videoclip
- optreden in Paradiso

Winnaar
- geldprijs van €1000

Hoe je meedoet

Stap 1: Kies een kunstwerk of historisch object uit onze selectie waar je je door wilt laten inspireren.
Stap 2: Schrijf een track geïnspireerd op dit kunstwerk en neem deze op. Dit hoeft niet professioneel opgenomen te worden.  
Stap 3: Stuur je nummer uiterlijk 26 oktober 23:59 uur bij ons in. Om je nummer aan te melden, upload je je lied op Youtube en deel je deze link met ons.
Stap 4: We kijken je aanmeldformulier na en als alles klopt, plaatsen we jouw nummer binnen een dag op artrocks.nl (bekijk Inzendingen). Deel jouw inzending vervolgens met jouw vrienden, familie en collega's om zoveel mogelijk publieksstemmen te krijgen. Degene met de meeste publieksstemmen, wint namelijk sowieso een plek in de museumronde. 

Uiterlijk 1 november laten we weten welke acts door gaan naar de volgende ronde: de Museumrondes. 

Hulp nodig? We organiseren 7 masterclasses songwriting ism Popsport. Deze worden gegeven door onze ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg die alle ins & outs vertellen over het maken van een song bij een kunstwerk. 

Wie er mee kan doen

Iedereen vanaf 15 jaar kan deelnemen aan Art Rocks 2018. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten. Elke muziekstijl is welkom en de grootte van een muziekact is ook vrij: van soloartiesten tot twaalfkoppige orkesten. Wel dient de act er rekening mee te houden dat de (technische) mogelijkheden voor het optreden in een museum beperkt zijn. 

Schema competitieverloop

Let op: 
- De aanmeldperiode is verlengd naar 26 oktober 23:59 uur. Lees nieuwsartikel.

Stromschema

Deel deze pagina