Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Laat je inspireren Bekijk de ART ROCKS collectie

Amsterdam Museum

Alles over Amsterdam: Toen, Nu en Straks

Over Amsterdam Museum

Amsterdam, een wereldstad? Ja, en ook: klein, gezellig en eigenwijs. De stad van Johan Cruijff, Rembrandt, Ajax, de Wallen, de Verenigde Oost-Indische Compagnie en wiet. In het monumentale pand van het Amsterdam Museum ontdek je het bijzondere verhaal over de geschiedenis, het heden en de toekomst van deze fascinerende stad.

Het Amsterdam Museum bestaat officieel al sinds 1926, toen het in de Waag begon als dependance van het Stedelijk Museum. In 1975 verhuisde het museum, toen nog bekend als Amsterdams Historisch Museum, naar het huidige pand in het voormalige Burgerweeshuis. In 2011 werd de naam veranderd in Amsterdam Museum. Hiermee wil het museum laten zien dat dit stadsmuseum niet alleen gaat over het verleden, maar juist ook over het heden en de toekomst.

De collectie
Het Amsterdam Museum is de schatkamer van de stad: duizenden kunstwerken en voorwerpen vertellen samen het verhaal van Amsterdam. 365 dagen per jaar word je mee op reis genomen door de stad en de tijd. Van de vroege Middeleeuwen via de 17e Eeuw tot het Amsterdam van vandaag.

Begin je bezoek met de tentoonstelling Amsterdam DNA, een introductie op de stad en haar geschiedenis. Ontdek vervolgens in Wereld-Stad hoe Amsterdam al eeuwenlang verbonden is met de rest van de wereld. Globalisering, migratie, groei: het komt allemaal samen in de nieuwste vaste tentoonstelling van het Amsterdam Museum. Speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders is er Het Kleine Weeshuis. Hierin komt de geschiedenis van het gebouw tot leven: tienduizenden Amsterdamse weeskinderen hebben vroeger op deze plek gewoond, geleerd en gespeeld. Hoe leefden zij in het Amsterdam van toen? En wat gebeurt er vandaag de dag in de stad? Je ontdekt het in het Amsterdam Museum.


Bezoek het museum

Openingstijden
Elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Adres
Kalverstraat 92
Amsterdam

Deel deze pagina
Laat je inspireren Bekijk de ART ROCKS collectie