Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Laat je inspireren door kunst Bezoek museum

Museum Prinsenhof Delft

Delft

Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft en Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters en Innovatie. Bezoekers worden meegenomen door het rijke verleden en de kunst en cultuur van Delft, die van de stad tot op de dag van vandaag zo’n inspirerende en belangwekkende plek maken.

Mojo Concerts Backstage
Museum Prinsenhof Delft presenteert in het voorjaar van 2019 Mojo Backstage. Met deze tentoonstelling viert het museum de vijftigste verjaardag van een bijzondere Delftse organisatie: Mojo Concerts. Gedreven door zijn passie voor popmuziek start Delftenaar Berry Visser in 1968 een bedrijf dat is uitgegroeid tot dé muziekpromotor van Nederland. Het eerste stadionconcert met Bob Dylan, het eerste meerdaagse muziekfestival in het Kralingse Bos, speciaal voor concerten ontwikkelde muziekhallen, innovatieve dranghekken en festivaltenten als kathedralen; Mojo bedenkt het. Mojo is hiermee de grondlegger van de populaire muziekcultuur in Nederland en laat zien waarin een klein land groot kan zijn. Met Mojo Backstage zet Museum Prinsenhof Delft een ware ‘Delftse Meester’ in de spotlights. 

Willem van Oranje
In Museum Prinsenhof Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje op 10 juli 1584. Maak kennis met Willem van Oranje, voorvader van koning Willem-Alexander. Leer alles over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. Bezoek de ‘plaats delict’: de befaamde moordhal met de kogelgaten.
Wie was Willem van Oranje, de man die voorop ging in deze strijd? Wat inspireerde hem? En wat betekent de Vader des Vaderlands voor het Nederland van nu?

Delfts Blauw
Delfts Blauw is een magisch product en een wereldwijd icoon. Ontwikkeld in een poging het wereldberoemde Chinese blauw-witte porselein na te maken. Dankzij de Hollandse handelsgeest lukte het in Delft om het ‘namaakporselein’ zo te maken dat het een eigen status en markt kreeg en kon uitgroeien tot een wereldwijd icoon. Ontdek de geheimen van dit succes, terwijl je je waant tussen de meest schitterende en unieke Delfts Blauwe meesterwerken.

Delftse Meesters en Innovatie
Experiment en vernieuwingsdrang zitten in de genen van Delft. Delftse kunstenaars en wetenschappers hebben door de eeuwen heen een vooraanstaande positie ingenomen en hiermee bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Maak kennis met beroemde Delftenaren als Johannes Vermeer, Michiel van Mierevelt, Anthonie van Leeuwenhoek en Hugo de Groot. Bestudeer zelf hoe handel en techniek, kunst en wetenschap door de eeuwen heen bloeien in Delft en hierdoor Nederland èn de wereld hebben veranderd.

Bekijk hier de geselecteerde kunstwerken.

Informatie

Openingstijden
di t/m zon 11:00 - 17.00 uur

Adres
Sint Agathaplein 1, Delft

Deel deze pagina
Laat je inspireren door kunst Bezoek museum