Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Hoe klinkt een Van Gogh volgens jou? Kunstwerken

Archief


 

Historie Art Rocks

In 2012 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen samen met De Grote Prijs van Nederland een eerste editie van Art Rocks. In 2014 groeide het project met twee extra musea: het Groninger Museum en Centraal Museum. De ervaringen met de eerste twee edities vroegen om meer. In 2016 vond Art Rocks daarom in maar liefst vijf Nederlandse musea plaats, te weten Museum Boijmans van Beuningen, Museum Het Valkhof, Tropenmuseum, Drents Museum en Kröller-Müller Museum. In 2018 doen er maar liefst zeven musea mee met Art Rocks: Boijmans van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en Centraal Museum Utrecht.

Editie 3: Art Rocks 2016

Art Rocks 2016 bestond uit een aanmeldperiode, de Museumrondes en de Finale in Paradiso. Muzikanten konden uit 50 kunstwerken kiezen en dit werd massaal gedaan. Uit alle aanmeldingen zijn per museum 10 acts geselecteerd voor deelname aan de Museumronde. De selectie werd gemaakt door een jurypanel, bestaande uit professionals op het gebied van muziek en kunst. Het publiek selecteerde 2 acts per museum door middel van stemmen via de website. 

Tijdens de Museumrondes speelden de acts hun Art Rocks nummer in het museum, naast het kunstwerk. Uiteindelijk werden er van de 50 acts 6 finalisten geselecteerd die door gingen naar de finale in Paradiso Amsterdam. De selectie vond als volgt plaats:

De jury selecteerde per Museumronde 1 act als dagwinnaar en dus een plek wist te bemachtigen in de finale. Het publiek kon online en tijdens de museumronde stemmen op hun favoriet. De act met de meeste stemmen ging door naar de finale. 

De finale vond plaats op 17 januari 2017 in Paradiso. De jury selecteerde Lisa Nora als winnaar van Art Rocks 2016.

Deel deze pagina
Hoe klinkt een Van Gogh volgens jou? Kunstwerken