Welk kunstwerk inspireert jou muzikaal? Bekijk de kunst

Over de muziekcompetitie

Art Rocks 2016

 


Impressie: Art Rocks in het museum 

Wat is muziekcompetitie Art Rocks?

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een iconisch kunstwerk. De 50 kunstwerken waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren, behoren tot de collecties van vijf grote Nederlandse musea. Art Rocks wordt georganiseerd door de Grote Prijs van Nederland en de vijf musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum Otterlo, Drents Museum Assen, Tropenmuseum Amsterdam en Museum Het Valkhof Nijmegen.

Wanneer start muziekcompetitie Art Rocks weer?

Er is nog geen informatie bekend over een nieuwe editie van Art Rocks. Houd ons op Facebook en/of Instagram in de gaten voor updates.

Voor wie is de muziekcompetitie?

Iedereen die 16 jaar of ouder is, kan deelnemen aan Art Rocks. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten. Elke muziekstijl is welkom en de grootte van een muziekact is ook vrij: van soloartiesten tot twaalfkoppige orkesten.

Hoe verliep de muziekcompetitie afgelopen jaar (2016)?

Art Rocks bestond uit een aanmeldperiode, de Museumrondes en de Finale. 

De aanmeldperiode

Muzikanten konden zich tot en met 23 oktober 2016 aanmelden voor Art Rocks 2016.

Uit al deze aanmeldingen zijn per museum 10 acts geselecteerd voor deelname aan de Museumronde. Deze selectie vindt als volgt plaats:

  • De jury, bestaande uit professionals op het gebied van muziek en kunst, beluistert en beoordeelt de aanmeldingen en selecteert per museum 8 acts.
  • Het publiek kan alle aanmeldingen online beluisteren en zijn stem uitbrengen op een favoriet. Per museum gaan de 2 acts met de meeste stemmen door naar de Museumronde
De Museumrondes

Tijdens de Museumrondes speelden de acts hun Art Rocks nummer in het museum. Uiteindelijk werden er van de 50 acts 6 finalisten geselecteerd die door gingen naar de finale in Paradiso Amsterdam. De selectie vond als volgt plaats:

  • De jury koos per Museumronde 1 act die doorgaat, dat zijn de eerste 5 finalisten.
  • Het publiek koos 1 act die doorgaat naar de finale.
De Finale

De finale vond plaats op 17 januari 2017 in Paradiso. De jury koos Lisa Nora als winnaar van Art Rocks 2016.

Reglement

Bekijk het Art Rocks-reglement voor uitgebreidere informatie over de competitie en het competitieverloop van 2016.

Deel deze pagina
Welk kunstwerk inspireert jou muzikaal? Bekijk de kunst