Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Over ons

Grootste muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt

Over Art Rocks

Art Rocks is een landelijke muziekcompetitie die muzikanten in alle genres uitnodigt een soundtrack te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collecties van musea. Muzikanten krijgen hiermee de kans om de associaties en emoties die een kunstwerk bij hen oproept, te vertalen naar een soundtrack. Voor het publiek is de competitie een unieke gelegenheid om via muziek kunstwerken op een andere, multizintuiglijker, manier te beleven.

Stichting Art Match

Art Rocks is een project van stichting ARTmatch. ARTmatch organiseert Art Rocks 2016 samen met Museum Boijmans van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft, Centraal Museum Utrecht en de Grote Prijs van Nederland, RedBull Studios, CJP, Popsport. Art Rocks 2018 wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, VSBfonds, ABN Amrofonds, Prins Bernard Cultuurfonds en Tentoo.

Lees hier meer over de nieuwe stichting ARTmatch.

About
Art Rocks is the largest music competition in the Netherlands that fuses music and the visual arts. Art Rocks challenges musicians to write a song inspired by one of more than fifty artworks in the collections of the following leading Dutch museums: Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, the Kröller-Müller Museum in Otterlo, the Bonnefantenmuseum in Maastricht, the Drents Museum in Assen; the Tropenmuseum in Amsterdam, Museum Prinsenhof in Delft and the Centraal Museum in Utrecht. The final will take place in Paradiso in Amsterdam.

Organisatie Art Rocks 2018

Museum Boijmans Van Beuningen
Tropenmuseum
Kröller-Müller Museum
Drents Museum 
Centraal Museum Utrecht
Bonnefantenmuseum
Museum Prinsenhof Delft

Deel deze pagina