Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Museumnacht Amsterdam

Speciaal voor Museumnacht Amsterdam hebben we muzikanten en andere artiesten uitgedaagd zich te laten inspireren door schilderijen van Vincent van Gogh. Artiesten Lola Cedès, Vudu Cru, Kaboutertje Putlucht, OISHĪ & Noralie gingen de uitdaging aan. Op zaterdag 4 november 2023 kwamen de kunstwerken van Vincent van Gogh tot leven in het museum met live optredens, een DJ-Set en visuals. Check deze en andere optredens op deze pagina en volg ons op YouTube en Instagram voor nog veel meer live optredens bij kunstwerken. 

Lola Cedès

Lola Cedès vertelt als singer-songwriter verhalen door in verbinding te staan met de natuur; het bos, een sterrennacht en de wisselende seizoenen zijn voorbeelden van inspiratie voor het schrijven van haar muziek. Lola maakte het nummer Geef me de Ruimte bij Korenveld onder onweerslucht (1890). Op zaterdag 4 november 2023 kwam dit kunstwerk tot leven in het Van Gogh Museum met een live optreden van dit speciaal geschreven nummer.

VUDU CRU

Een passie voor poëzie en hiphop vormen de bouwstenen van het nieuwe hiphopduo Vudu Cru. Dean Bowen, Joost Hoekaf en producer O.N.Z.I.N. maakte het nummer Kreupelhout bij het gelijknamige kunstwerk van Vincent van Gogh uit 1889. Op zaterdag 4 november 2023 kwam dit kunstwerk tot leven in het Van Gogh Museum met een live optreden van dit speciaal geschreven nummer.

Kaboutertje Putlucht

Kaboutertje Putlucht maakt muziek als een snelweg-toilet in Zuid-Frankrijk, met teksten die direct uit het doucheputje komen. Speciaal voor ons gaven ze het optreden een nautisch tintje met een nummer geïnspireerd op de Vissersboten op het strand van Les Saintes-Maries-de-la-Mer (1888) van Vincent van Gogh. Klaar om te stinken?

OISHĪ X NORALIE

DJ OISHĪ en visual artist Noralie lieten zich inspireren door alle bloemen die Van Gogh schilderde. Op zaterdag 4 november 2023 kwamen deze kunstwerken tot leven in het Van Gogh Museum met een unieke live DJ/VJ-set waar iedereen helemaal los ging!

FOTO'S

Video's & foto's door Dirk de Graaff VERS TV

 

Benieuwd naar nog meer muzikale vertalingen van kunstwerken? 

Klik hier

Deel deze pagina