Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Blaudzun

Ambassadeur Art Rocks 2018

Over Blaudzun

Zijn voorkomen is even uniek als zijn eigenzinnige folk/rock. Blaudzun is met recht een van Neerlands belangrijkste indiemuzikanten van nu. Met albums Heavy Flowers en Promises Of No Man's Land heeft Blaudzun dan ook vaderlandse indie-klassiekers op zijn naam staan. En ook zijn recente werk, zoals het net verschenen _UP_ ontvangen lovende kritieken. Eerder dit jaar stond hij onder andere al op Lowlands, en komend najaar gaat hij naast een eigen clubtour door Nederland en België ook op tour met Amsterdam Sinfonietta.

De track 'High as the Sun'

Blaudzun heeft samen met David Douglas een geheel opnieuw gearrangeerde versie gemaakt van de HATY HATY-track 'High as the sun' , dat geïnspireerd is op zijn favoriete schilderij van Vincent van Gogh: 'Korenveld met maaier en zon' (1889) uit de collectie van het Kröller-Müller Museum.  Podcast met Blaudzun

 

Het liefst zou ik er met mijn tong overheen gaan

"Ik kom zeker drie keer per jaar in het Kröller-Müller omdat ik altijd de laatste expositieruimte met de Van Goghs wil zien. Ik moet daar gewoon altijd even heen. Ik ga vaak niet het hele rondje achter de Japanners aan, maar rechtstreeks naar de laatste zaal, waar al zijn werk vanaf Saint Remy hangt.

'Korenveld met zon en maaier' is voor mij het hoogtepunt. Het voelt alsof ik een oude vriend bezoek. Het heeft met de kleuren te maken, maar ook met de penseelstreken, die het bijna laten bewegen. De verf ligt er letterlijk dik bovenop, het is geen plaatje meer, maar iets fysieks. Ik heb heel erg het gevoel wanneer ik naar een doek van hem kijk, dat ik in zijn ziel kijk. De schilderijen zijn ook geen plaatjes, eerder een soort levende organismen. Wanneer je er voor staat beweegt het en lijk het te ademen.

Het liefst zou ik er met mijn tong overheen gaan om die klodders verf er af te likken, zo expressief en zo krachtig. Dat kan net zo krachtig zijn als een mooi liedje of als een mooie vrouw die voor je staat. Ik heb er natuurlijk nooit echt aan gelikt, er zit overigens ook glas voor. Maar als ik er voor sta, nodigt het schilderij me uit om in de gele verfstroken te verdwijnen om vervolgens herboren terug te komen. Daar begon de inspiratie voor het lied 'High As The Sun' waarvan ik met producer David Douglas een speciale ArtRock bewerking heb gemaakt. "


Masterclasses Songwriting by Blaudzun

Blaudzun geeft je in zijn gratis masterclasses Songwriting tips & tricks die je helpen bij het schrijven van een nummer dat geïnspireerd is op een kunstwerk. De masterclasses van Blaudzun zijn op de volgende plekken en data:
20 oktober - Kröller-Müller Museum Otterlo
21 oktober - Bonnefantenmuseum
27 oktober - Museum Prinsenhof Delft
Bekijk de masterclasses en meld je gratis aan

 

Lees hier de tips en tricks die Blaudzun voor je heeft om tot een song te komen.

Wie: Blaudzun (Johannes Sigmond)
Is: muzikant
Bekend van: single en album 'Promises of No Man's Land'
Label: V2 Records
Opgetreden in 2018 op o.a. Lowlands, Pinkpop, Sziget, Down the Rabbit Hole

Deel deze pagina