Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Laat je inspireren Kunstwerken

Kovacs, Sef & S10

Ook deze editie heeft Art Rocks weer hele toffe ambassadeurs gevonden. Namelijk Kovacs, Sef & S10! Ook zij werden uitgedaagd om een nummer bij een kunstwerk te maken en daar zijn zij in geslaagd hoor! Benieuwd? Luister en huiver! 

KOVACS

In 2013 was ze daar ineens, Sharon Kovacs (29), de zangeres met het kortgeschoren haar en het rauwe, donkere stemgeluid. Haar muziek is doordringend en vooral heel puur. Met haar hit My Love wist ze menig hart te veroveren en werd ze al snel uitgeroepen tot Serious Talent en 3FM Megahit. Optredens op Lowlands, North Sea Jazz en internationale festivals volgden.


Mata Hari als inspiratiebron
Kovacs koos voor haar track het danskostuum van Mata Hari in het Fries Museum als inspiratiebron. Veel verhulde het niet, dit exotische danskostuum van de Friese Margaretha Zelle, beter bekend als Mata Hari. En dat was ook precies de bedoeling. Met exotische, sensuele dansen betovert ze haar publiek en wordt ze al snel een stijlicoon, sekssymbool en femme fatale.

Kovacs over Mata Hari:

‘Mata Hari fascineert mij buitengewoon door het mysterie dat haar omringt en haar tragische einde. Al met al de juiste ingrediënten voor een boeiende soundtrack’.

Artwork by Villain & Gai

Sef

Sef maakte deel uit van de rapformatie Flinke Namen, bekend van nummers als ‘Wolken’ en ‘Als zij langs loopt’. Sef scoorde grote hits samen met The Partysquad (Stuk), The Opposites (Me Nikes, Broodje bakpao), Gers Pardoel (Bagagedrager) en Dio (Tijdmachine). Solo bracht hij vier albums uit: De leven (2011), In kleur (2015), Excusez moi (2017) en El Salvador (2020). Samen met Pepijn Lanen (Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig) maakt Gnaoui de podcast Yous en Yay: new emotions, waarin ze maandelijks gasten ontvangen als Halina Reijn, Kees van Kooten en Spinvis.

Kahlil Joseph als inspiratiebron

Sef koos voor het werk ‘BLKNWS’ van de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Joseph, dat te zien is in het Bonnefanten Maastricht. In deze installatie toont Joseph een ontroerende, grappige en ambitieuze visie op hoe media eruit zouden zien wanneer het niet 'witgekalkt en bevooroordeeld' zou zijn, maar creatiever en vooral representatiever.

Sef over BLKNWS:

‘Het is een soort doorlopende en steeds veranderende stroom over hoe "zwart" in de media en het nieuws wordt behandeld. Het is daardoor een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie en van toepassing op culturele minderheden wereldwijd. Lijkt mij een hele interessante uitdaging om daar iets over te maken.’

Sef - Nieuws

Binnenkort wordt de track 'Nieuws' gelanceerd op alle streamingdiensten en uiteraard ook op onze website. Stay tuned! 

S10

De in 2000 geboren Stien den Hollander vertelt door middel van rap, zang en spoken wordt haar meest persoonlijke verhalen. Op eerder uitgebrachte releases ‘Lithium’ en ‘Antipsychotica’ sprak S10 nog over stemmen in haar hoofd en suïcidale gedachtes. Nu staan haar teksten nog steeds dicht bij haar zelf, maar gaan nu meer over onderwerpen als verlatingsangst en liefde. Haar sound kent heel wat belangrijke basiselementen van hiphop, maar in werkelijkheid maakt ze meer gebruik van haar beladen zangstem dan dat ze rapt. De producties op het album kennen krachtige kicks en 808s in combinatie met duistere en psychedelische melodieën. S10 brengt inmiddels een nog ongekende sound dat genres overstijgt

Van Gogh als inspiratiebron

S10 koos voor het werk ‘Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer’ van de wereldbekende Vincent Van Gogh, dat te zien is in het Van Gogh Museum. Dit zeegezicht schilderde Van Gogh ter plekke aan het strand, zo blijkt uit zandkorrels die in de verflagen zijn gevonden. S10 schreef dit nummer ook ter plekke aan het strand. Teruggetrokken op Vlieland liet zij zich inspireren door het kunstwerk met als resultaat een geweldige track die naadloos aansluit bij het kunstwerk. 

S10 over Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer

‘In de eerste instantie lijkt het schilderij gewoon een zee, maar als je goed kijkt is het opgebouwd uit veel verschillende kleuren, hierdoor voelde ik de diepte. ik vind dit een mooie metafoor voor hoeveel lagen je in het dagelijks leven niet ziet totdat je goed kijkt.’

S10 - Naar De Zee

Binnenkort wordt de track 'Naar De Zee' gelanceerd op alle streamingplatformen en uiteraard ook op onze website. Stay tuned! 

Wat zij kunnen, kan jij ook!

Laat je ook muzikaal inspireren door kunst en doe mee met Art Rocks!

Stap 1: Kies een kunstwerk uit de selectie.
Stap 2: Schrijf een track geïnspireerd op dit kunstwerk en neem deze op. Dit hoeft niet professioneel opgenomen te worden.  
Stap 3: Upload je track op YouTube (private link mag ook!) en meld je aan via de website om mee te doen met Art Rocks. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op de socials

Meer info over de competitie en aanmelden vind je hier

YOU ROCK!

Deel deze pagina
Laat je inspireren Kunstwerken