Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Luister hier Alle inzendingen 2020

Sef

Ambassadeur 2020

Sef

Sef maakte deel uit van de rapformatie Flinke Namen, bekend van nummers als ‘Wolken’ en ‘Als zij langs loopt’. Sef scoorde grote hits samen met The Partysquad (Stuk), The Opposites (Me Nikes, Broodje bakpao), Gers Pardoel (Bagagedrager) en Dio (Tijdmachine). Solo bracht hij vier albums uit: De leven (2011), In kleur (2015), Excusez moi (2017) en El Salvador (2020). Samen met Pepijn Lanen (Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig) maakt Gnaoui de podcast Yous en Yay: new emotions, waarin ze maandelijks gasten ontvangen als Halina Reijn, Kees van Kooten en Spinvis.

LUISTER HET NUMMER HIER

Kahlil Joseph als inspiratiebron

Speciaal voor Art Rocks lanceerde ambassadeur Yousef ‘Sef’ Gnaoui zijn gloednieuwe track ‘Nieuws'. Deze track is geïnspireerd op het werk ‘BLKNWS’ van de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Joseph. In deze installatie toont Joseph een ontroerende, grappige en ambitieuze visie op hoe media eruit zouden zien wanneer het niet ‘witgekalkt en bevooroordeeld’ zou zijn, maar creatiever en vooral representatiever. 

Sef over BLKNWS:

"Het is een soort doorlopende en steeds veranderende stroom over hoe 'zwart' in de media en het nieuws wordt behandeld. Het is daardoor een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie en van toepassing op culturele minderheden wereldwijd. Lijkt mij een hele interessante uitdaging om daar iets over te maken."

 

Sef - Nieuws (Artwork)

Ontwerper Gilles de Brock heeft zich laten inspireren door het nummer en maakte dit artwork voor de cover.

Deel deze pagina
Luister hier Alle inzendingen 2020