Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Laat je inspireren Kunstwerken

Sef

Ambassadeur 2020

Sef maakte deel uit van de rapformatie Flinke Namen, bekend van nummers als ‘Wolken’ en ‘Als zij langs loopt’. Sef scoorde grote hits samen met The Partysquad (Stuk), The Opposites (Me Nikes, Broodje bakpao), Gers Pardoel (Bagagedrager) en Dio (Tijdmachine). Solo bracht hij vier albums uit: De leven (2011), In kleur (2015), Excusez moi (2017) en El Salvador (2020). Samen met Pepijn Lanen (Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig) maakt Gnaoui de podcast Yous en Yay: new emotions, waarin ze maandelijks gasten ontvangen als Halina Reijn, Kees van Kooten en Spinvis.

Kahlil Joseph als inspiratiebron

Speciaal voor Art Rocks lanceerde ambassadeur Yousef ‘Sef’ Gnaoui zijn gloednieuwe track ‘Nieuws'. Deze track is geïnspireerd op het werk ‘BLKNWS’ van de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Joseph. In deze installatie toont Joseph een ontroerende, grappige en ambitieuze visie op hoe media eruit zouden zien wanneer het niet ‘witgekalkt en bevooroordeeld’ zou zijn, maar creatiever en vooral representatiever. 


Het kunstwerk is vanaf 29 september te bewonderen in museum Bonnefanten.

Sef over BLKNWS:

"Het is een soort doorlopende en steeds veranderende stroom over hoe 'zwart' in de media en het nieuws wordt behandeld. Het is daardoor een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie en van toepassing op culturele minderheden wereldwijd. Lijkt mij een hele interessante uitdaging om daar iets over te maken."

 

LUISTER HET NUMMER HIER

Sef - Nieuws (Artwork)

Ontwerper Gilles de Brock heeft zich laten inspireren door het nummer en maakte dit artwork voor de cover.

Wat hij kan, kan jij ook! 

Laat je ook muzikaal inspireren door kunst en doe mee met Art Rocks!

Stap 1: Kies een kunstwerk uit de selectie.
Stap 2: Schrijf een track geïnspireerd op dit kunstwerk en neem deze op. Dit hoeft niet professioneel opgenomen te worden.  
Stap 3: Upload je track op YouTube (private link mag ook!) en meld je aan via de website om mee te doen met Art Rocks. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op de socials! 

Meer info over de competitie en aanmelden vind je hier

YOU ROCK!

Deel deze pagina
Laat je inspireren Kunstwerken