Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Laat je inspireren Kunstwerken 2020

Art Rocks 2018

Muziekcompetitie Art Rocks was in 2018 wederom de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. De deelnemende muzikanten zijn uitgedaagd zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door konden laten inspireren behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht.

Bekijk alle inzendingen van Artrocks 2018 

Bekijk alle kunstwerken van Artrocks 2018

Naast de deelnemers hebben ook de ambassadeurs een lied gemaakt geïnspireerd op een van de geselecteerde kunstwerken. Dit jaar mochten Blaudzun en Young Nnelg hun soundtrack maken bij het kunstwerk wat hen het meeste aansprak uit de selectie. Daarnaast hebben zij een workshop gegeven aan de kandidaten. Blaudzun koos voor het schilderij 'Korenveld met maaier en zon' van Vincent van Gogh in het Kröller-Müller museum, klik hier voor een tour met hem door het Kröller-Müller museum en het verhaal achter het nummer 'High as the sun'  die hij voor de competitie heeft gemaakt.

Ook Yung Nnelg heeft een soundtrack gemaakt bij zijn gekozen kunstwerk. Young Nnelg koos voor het schilderij 'Koningen van Egypte II' van Jean-Michel Basquiat in Museum Boijmans van Beuningen. Klik hier voor een tour met hem door het Museum Boijmans van Beuningen en de inspiratie achter het nummer 'Basquiat' die hij voor de competitie heeft gemaakt.

Tijdens de bloedstollende finale op woensdagavond 23 januari in Paradiso, streden de acht finalisten Jezekiah, PsySo, Colin Mooijman, Tricycle, Teddy Mac, Romy en Daan, Sofia Dragt en KUZKO om de hoofdprijs van €1000. Alle acht schreven zij een soundtrack geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van een museum.

De grote winnaar van Art Rocks 2018 is KUZKO met de soundtrack ‘Back at it again with the white vans’. Voor de track heeft de band zich laten inspireren door het kunstwerk ‘The Walthamstow Tapestry’ van Grayson Perry uit de collectie van Bonnefantenmuseum.

Video winnaar KUZKO - Back at it again with the white Vans

Deel deze pagina
Laat je inspireren Kunstwerken 2020