Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Luister hier Alle inzendingen 2020

Het gezicht van Art Rocks 2020

presentator, schrijver en professioneel druktemaker

Cesar is deze editie hét gezicht van Art Rocks. Hij vlogt in de musea, gaat in gesprek met de Ambassadeurs en doet verslag van de museumrondes en masterclasses.

Over Cesar
Cesar is iedere week te zien als presentator van jongerenprogramma “Club Hub” (BNNVARA) en presenteert bij de VPRO filmprogramma’s zoals “Onze man in Cannes”, waar hij verslag doet van het prestigieuze filmfestival in Cannes. Of dichter bij huis, de “Dutch Design Week” en “Het Nederlands Filmfestival (Cineville)” waar hij met (jonge) makers in gesprek gaat over hun werk. Ook regisseerde hij de documentaire “Stacey” over beatmaker Esko. Met het Instagram-account Waarom Vloggers Janken(23K volgers) won Cesar de “Beste Social Media Award” voor Beste Instagrammer.

Cesar & Art Rocks
"Een van mijn lievelingsliedjes 'De verheerlijking van Maria' is gemaakt voor Art Rocks. Zo ken ik de wedstrijd. Toen duidelijk werd dat Art Rocks dit jaar zou gaan plaatsvinden was ik heel vereerd gevraagd te worden. Ik ben zó een nerd voor zowel muziek als kunst - dit is mijn ideale huwelijk (en mijn ouders samen, toen ze nog samen waren. Dat was ook een leuke tijd (grapje))"

Wat is jouw favoriete kunstwerk en waarom? En hoe klinkt dat kunstwerk?
"Niet boos worden als dit een stom cliché is, maar ken je de verkrachting van Proserpina die Bernini ooit maakte? Kijk dat is dit werk:

Dit vind ik dus magisch. Check die hand op dat dijbeen. De beweging. De dieren aan de voeten. De vlezigheid van deze mensen én het feit dat iemand dit heeft gemaakt. Daar word ik duizelig van. Bovendien maakte Bernini dit toen hij 23 jaar oud was. Dat is zó jong! Ik ben 24 en kom er nog vaak achter dat ik mijn veters niet eens goed kan strikken."

Van wat voor muziek hou je zelf?
"Heel 2020 luister ik zo'n beetje dezelfde soort muziek: vrouwen die het helemaal hebben gehad. Dat zijn dus de platen van Sharon van Etten, Fiona Apple, Aldous Harding, Waxahatchee en Caroline Polachek. Het zijn stuk voor stuk albums die in een museum horen. Oh, en de 2e trap freestyle van Mula B. Die ook."

Wat hoop je dat Art Rocks teweeg gaat brengen?  
"FEEST. Maar echt. Ik hoop dat Art Rocks, zeker in de huidige crisis, ons een beetje dichter bij onze favoriete kunst en muziek brengt. Dat is namelijk een feestje. En ik hoop dat we die feestjes snel fysiek mogen vieren, in musea door het land. Dan is het toch extra compleet allemaal. Ik mis namelijk alcohol drinken in een museum en genieten van de kunst, muziek en mensen daar. Is dat treurig om te missen? Nee toch? Iedereen weet dat museumfeestjes de beste zijn."


 

Deel deze pagina
Luister hier Alle inzendingen 2020