Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Devil (In The Detail) - eM

Over de inzending

Artiest: eM
Kunstwerk: Zelfportret Met Zwarte Band
Kunstenaar: Pyke Koch

Jurycommentaar:
“Em brengt je in Pyke's wereld. Hij vertelt je niet per se wat je daar ziet, maar wel hoe die wereld voelt. Het nummer heeft een dissonante tekst die zin geeft het kunstwerk langer te blijven bekijken. Het geheel voelt als een poging om een kunstwerk te ontmaskeren bijna - wat zit er achter de ogen van Pyke Koch? Vast en zeker dat het zo klinkt. Het geheel is een ontroerend kijkje door de ogen van het zelfportret, gezongen door een diepe maar ook bijzondere mooie hoge stem. De melancholische koortjes en de interessante melodielijnen vertellen een persoonlijk verhaal.”


Maikel (eM) was natuurlijk superverrast toen we hem belden. Hij wint Rock The House! Lees hier zijn motivatie om mee te doen:

“Ik zat – net als vrijwel iedereen - thuis en had weinig te doen. Daarbij hou ik erg van kunst en het bezoeken van musea, dus deze challenge kwam precies op het goeie moment. Het magisch realisme van Pyke Koch spreekt me enorm aan en past goed bij de stijl van mijn muziek. Alles kwam zo samen voor mij; het magische, het verstilde en melancholische. Dit doek achtervolgde Koch zijn hele carrière. Ook dat inspireerde me. Het ‘detail’ uit de titel slaat op de zwarte hoofddoek.”


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

677 Views
1450 Dagen

Deel deze inzending


-
Artiest: eM
Nummer: Devil (In The Detail)
Genre: Overig