Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Bekijk het uitzendschema

Over de muziekcompetitie

Art Rocks

Art Rocks 2020/2021

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Mondriaan? Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken, geïnspireerd op een kunstwerk of historisch object. De muzikanten maken met hun nummer kans op een geldprijs, optredens in Paradiso en Nederlandse topmusea en bijzondere masterclasses. 

Meer dan 300 muzikanten lieten zich muzikaal inspireren door kunst en doen mee met Art Rocks 2020/2021. De jury heeft uit alle inzendingen 84 acts gekozen, samen met 14 publieksfavorieten zijn er in totaal 98 acts door naar de museumrondes. Deze museumrondes worden in april op NPO2 Extra uitgezonden en daar zie je muzikanten strijden voor een plek in de finale in Paradiso. 

Art Rocks Goes Digital

Waar de deelnemers normaal gesproken optreden voor een publiek terwijl ze naast hun gekozen kunstwerk staan, moest het dit jaar, vanwege Covid-19, anders opgelost worden. Art Rocks presenteert in samenwerking met BNNVARA een online editie Art Rocks: hoe klinkt een kunstwerk? Vanuit je woonkamer kun je straks nieuwe muziek ontdekken en toch nog een beetje kunst en cultuur snuiven. In de 14 afleveringen neemt Cesar Majorana je mee in het museum en spreekt met ambassadeurs Kovacs, S10 en Sef. Ook jureren zij in de online museumrondes. 

De afleveringen worden tussen 13 april en 5 mei uitgezonden (20:00 - 20:30). Save these dates!

BEKIJK HIER HET UITZENDSCHEMA

Wie er mee kan doen

Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen aan Art Rocks. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten. Elke muziekstijl is welkom en de grootte van een muziekact is ook vrij: van soloartiesten tot twaalfkoppige orkesten. Wel dient de act er rekening mee te houden dat de (technische) mogelijkheden voor het optreden in een museum beperkt zijn. 

Wat je kunt winnen

- Een optreden in het museum, naast je gekozen kunstwerk
- De finalisten winnen een optreden in Paradiso
- De winnaar krijgt een geldprijs van €1000
- Studiotijd in de Wisseloord studios
- Overige prijzen worden nog bekend gemaakt

Voor vragen over de competitie en het aanmelden mail naar: info@artrocks.nl

Aftermovie Art Rocks 2018

Deel deze pagina
Bekijk het uitzendschema