Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Bankgiro Loterij maakt nieuwe editie Art Rocks mogelijk

Vandaag werd tijdens het GoedGeldGala bekend gemaakt dat het Drents Museum, het Kröller-Müller Museum, het Tropenmuseum, Groninger Museum, Bonnefantenmuseum en Museum Prinsenhof Delft en Museum Boijmans Van Beuningen gezamenlijk 550.000,- van de BankGiro Loterij krijgen voor het project Art Rocks. Het bedrag zal gebruikt worden om drie nieuwe edities van Art Rocks in 2020, 2022 en 2024 mogelijk te maken.
 
"Art Rocks slaagt erin om beeldende kunst naar een nieuw publiek te brengen." -  Het Parool
 
Art Rocks is de landelijke muziekcompetitie die beeldende kunst en muziek met elkaar verbindt en waarbij muzikanten een soundtrack bij een kunstwerk maken.
In 2012 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen samen met De Grote Prijs van Nederland de eerste editie van Art Rocks. Inmiddels heeft onlangs de vierde editie van Art Rocks plaatsgevonden met een spetterende finale in Paradiso in januari 2019. Voor de nieuwe edities wil Art Rocks verder uitbreiden naar nog meer deelnemende musea.
 
“Kunstwerken van toonaangevende musea inspireren muzikanten met Art Rocks”– EenVandaag

In totaal konden culturele organisaties op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ruim 79 miljoen euro verdelen. Een recordopbrengst voor cultuur in Nederland. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. De opbrengst van de BankGiro Loterij is bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijker te maken voor publiek. Een doelstelling die perfect aansluit bij de Art Rocks en de doelstellingen van de deelnemende musea. Een overzicht van alle schenkingen is te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Deel deze pagina