Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Hoe klinken de soundtracks van de finalisten? LUISTER NU

De beste soundtracks bij beroemde kunstwerken live in Paradiso met finale Art Rocks

Zes finalisten strijden op 17 januari om de hoofdprijs


Hoe rock ’n roll is een Mondriaan? Of een Van Gogh? Bijna 200 muziekacts maakten voor muziekcompetitie Art Rocks een soundtrack bij een bekend kunstwerk. Na spannende voorrondes in vijf musea spelen op dinsdag 17 januari de zes finalisten hun soundtrack live in poptempel Paradiso. De finalisten zijn: Pyke, Lisa Nora, FALT, maeve, Maaike Adegeest, en Seven to Eleven. De muziek varieert van singer-songwriter en pop tot elektronica. Ook zijn er gastoptredens van Art Rocks-ambassadrices Giovanca en Cata.Pirata (SKIP&DIE) en de winnaar van Art Rocks 2014: Bird in a Glasshouse.

Bijna 200 artiesten en bands lieten zich inspireren door een kunstwerk en stuurden een zelfgeschreven nummer in voor Art Rocks. De vakjury en het publiek selecteerden de beste vijftig acts voor de halve finales in Museum Boijmans Van Beuningen, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, en Museum Het Valkhof. Het publiek genoot van de intieme optredens tussen schilderijen, sculpturen en kunstinstallaties. Uit deze spannende museumrondes won per museum één act een plek in de finale. Een zesde act, Seven to Eleven, kreeg een finaleticket door publieksstemmen. Op dinsdagavond 17 januari strijden de zes finalisten om de hoofdprijs van € 1000. 

Beluister de soundtrack van de finalisten 

Finale

De finale vindt op 17 januari in poppodium Paradiso te Amsterdam plaats, waar zes finalisten strijden om een geldprijs van €1000. In de finale zijn er ook optredens van onder anderen Art Rocks-ambassadeurs Cata.Pirata (o.a. van SKIP&DIE) en Giovanca. Zij maakten zelf ook een track, geïnspireerd op respectievelijk De Mandril (1926, Oskar Kokoschka) en Madonna (2008, Roy Villevoye).

Finale Art Rocks - Paradiso - 17 januari 2017

 

Over Art Rocks

Kunst inspireert tot het maken van kunst, dat is de kern van muziekcompetitie Art Rocks. In 2012 ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen een eerste, succesvolle editie van Art Rocks, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Jong en oud bezochten de muzikale events en masterclasses van onder anderen Giovanca en Typhoon. Try Acrobatics won deze eerste editie. In 2014 volgde de tweede editie waarvoor Museum Boijmans Van Beuningen het Centraal Museum en Groninger Museum uitnodigde. Met een spannende finale tijdens Eurosonic/Noorderslag, ging Bird in a Glasshouse als winnaar naar huis. Net als bij de voorgaande edities is ook in 2016 de Grote Prijs van Nederland partner van Art Rocks. Art Rocks 2016 wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mondriaanfonds.

Deel deze pagina
Hoe klinken de soundtracks van de finalisten? LUISTER NU