Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Doe mee met muziekcompetitie Art Rocks MELD JE AAN

Aanmeldperiode voor Art Rocks is verlengd

Muzikanten uit alle genres maken nog t/m 23 oktober kans op optredens in musea en in Paradiso

Muzikanten hebben nog t/m 23 oktober de tijd om zich aan te melden voor muziekcompetitie Art Rocks en daarmee kans te maken op een optreden in een museum, een finaleplek in Paradiso en een geldprijs van €1000. Een week langer kunnen muzikanten hun track insturen die geïnspireerd is op een van de vijftig kunstwerken uit de vijf Nederlandse topmusea Museum Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Tropenmuseum, Drents Museum en Museum Het Valkhof. Ruim zeventig muzikanten hebben zich inmiddels al aangemeld voor Art Rocks 2016.


Verloop van de competitie

Muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. Uit alle muziekacts die zich voor Art Rocks inschrijven, selecteren een vakjury en het publiek de acts die door mogen naar de Museumrondes. Op 1 november worden deze vijftig acts bekendgemaakt.

Tijdens de vijf museumrondes brengen de acts hun track live ten gehore bij het door hen gekozen kunstwerk. Deze voorrondes vinden tussen 18 november en 18 december plaats in de vijf musea. Uit elke museumronde komt één finalist die een vakjury selecteert (vijf in totaal) en er is één publieksfinalist. Deze zes finalisten winnen alle zes een professionele videoclip bij hun track. Op 17 januari vindt in poptempel Paradiso de finale plaats, waar de finalisten strijden om een geldprijs van €1000. Daarnaast zijn er tijdens de finale optredens van onder andere Art Rocks-ambassadeurs Cata.Pirata (o.a. van SKIP&DIE) en Giovanca. Zij maakten zelf ook een track, geïnspireerd op respectievelijk De Mandril (1926, Oskar Kokoschka) en Madonna (2008, Roy Villevoye).

“Door muziek en visuele kunst samen te voegen, krijg je een extra bijzondere connectie. Voor mij is het een dream come true.” Cata.Pirata (o.a. SKIP&DIE) over Art Rocks.


Deelnemen

Bekijk de vijftig geselecteerde kunstwerken en meld je uiterlijk 23 oktober 23.59 uur aan op www.artrocks.nl/competitie/aanmelden. Deelname aan de muziekcompetitie is vanaf 16 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals.

Over Art Rocks

Kunst inspireert tot het maken van kunst, dat is de kern van muziekcompetitie Art Rocks. In 2012 ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen een eerste, succesvolle editie van Art Rocks, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Jong en oud bezochten de muzikale events en masterclasses van onder anderen Giovanca en Typhoon. Try Acrobatics won deze eerste editie. In 2014 volgde de tweede editie waarvoor Museum Boijmans Van Beuningen het Centraal Museum en Groninger Museum uitnodigde. Met een spannende finale tijdens Eurosonic/Noorderslag, ging Bird in a Glasshouse als winnaar naar huis. Net als bij de voorgaande edities is ook in 2016 de Grote Prijs van Nederland partner van Art Rocks. Art Rocks 2016 wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mondriaanfonds.


De events

t/m 23 oktober 2016 –  aanmeldperiode de muziekcompetitie Art Rocks
1 november – bekendmaking selectie muziekacts Museumrondes
vrijdag 19 november 2016 – Museumronde Museum Het Valkhof
zondag 20 november 2016 – Museumronde Museum Boijmans Van Beuningen
zondag 27 november 2016 – Museumronde Tropenmuseum
zondag 11 december 2016 – Museumronde Kröller-Müller Museum
zaterdag 17 december 2016 – Museumronde Drents Museum
dinsdag 17 januari 2017 – Finale Art Rocks in poppodium Paradiso

BEKIJK ALLE EVENTS

Deel deze pagina
Doe mee met muziekcompetitie Art Rocks MELD JE AAN