Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Aanmelden Masterclass

Art Rocks x Popsport Masterclasses

Masterclasses

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Mondriaan? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt jou uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van 15 verschillende musea. Art Rocks organiseert samen met Popsport veertien inspirerende Songwriting masterclassdagen om je hierbij te helpen. Deelname is gratis, geef je wel even van tevoren op via onderstaande aanmeldlink.

Tijdens deze dag doe je inspiratie op om mee te doen aan Art Rocks en maak je een begin met je nummer. Oog in oog staan met een kunstwerk, wat doe dat met je? Welke sound hoor je? En hoe vertaal je dat naar lyrics? Aan het einde van de dag heb je in ieder geval een begin gemaakt met je nummer en heb je handige tips en tricks die je helpen om het thuis af te maken. 

Programma
Je begint de dag met een workshop Kunst Kijken o.l.v. de ervaren museumdocent Peter Thissen. Je bekijkt hierbij de kunstwerken die zijn geselecteerd voor Art Rocks op een associatieve manier zodat je nieuwe inspiratie krijgt. Ervaar wat het kunstwerk bij jou teweegbrengt. Na deze workshop laat je je inspireren door een van de Art Rocks ambassadeurs, die je vertellen hoe het kunstwerk hen heeft geïnspireerd in het creatieve proces van het schrijven van een nummer.

Kies 1 dag en meld je aan
 ̶0̶5̶/̶s̶e̶p̶:̶ ̶Z̶e̶e̶u̶w̶s̶ ̶m̶u̶s̶e̶u̶m̶ ̶i̶n̶ ̶M̶i̶d̶d̶e̶l̶b̶u̶r̶g̶ ̶m̶e̶t̶ ̶E̶e̶f̶j̶e̶ ̶d̶e̶ ̶V̶i̶s̶s̶e̶r̶ (VOL)
12/sep: CODA in Apeldoorn met S10
13/sep: Fries Museum in Leeuwarden met S10
16/sep: Amsterdam Museum in Amsterdam met Sef (VOL)
19/sep: KAF in Almere met S10
26/sep: Het Noordbrabants Museum in Den Bosch met Kovacs
27/sep: Museum het Prinsenhof in Delft met Kovacs

01/okt: Van Gogh Museum in Amsterdam met S10 (VOL)
04/okt: Bonnefantenmuseum in Maastricht met Sef
10/okt: Museum de Lakenhal in Leiden met S10
11/okt: Wereldmuseum in Rotterdam met Sef
15/okt. Panorama Mesdag in Den Haag (Let op! van 19:00 – 22:30) met Kovacs
18/okt: Kröller-Müller Museum in Otterlo met Kovacs
22/okt. Drents Museum in Assen met Sef (VOL)

Het programma is van 10:30 – 16.00 uur.

Meld je hier aan voor de Popsport workshops!

Popsport coaches
De Popsport coaches helpen jou een sterke start te maken met jouw Art Rocks track. Niet door je te vertellen hoe dat moet, juist door jouw proces te ondersteunen! De coaches die jou gaan helpen met songwriting zijn: Linda van Leeuwen (Blaudzun, The Great Communicators, Thijs Boontjes), Pim ten Have (Figgie, Somersault), Linde Schöne en Massi.

Art Rocks Ambassadeurs: Kovacs, Sef & ..?
De drie Art Rocks Ambassadeurs gingen je al voor. In de Masterclass vertelt de ambassadeur over het eigen proces. 
Kovacs kiest voor haar track het danskostuum van Mata Hari in het Fries Museum als inspiratiebron. Kovacs over Mata Hari: ‘Mata Hari fascineert mij buitengewoon door het mysterie dat haar omringt en haar tragische einde. Al met al de juiste ingrediënten voor een boeiende soundtrack’.
Sef: ‘Ik heb gekozen voor de video-installatie BLKNWS van Kahlil Joseph. Het is een soort doorlopende en steeds veranderende stroom over hoe “zwart” in de media en het nieuws wordt behandeld. Het is daardoor een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie en van toepassing op culturele minderheden wereldwijd. Lijkt mij een hele interessante uitdaging om daar iets over te maken.’ Dit werkt is te zien in het Bonnefanten.
De derde ambassadeur wordt eind augustus bekend gemaakt. 

 

Tijdens de masterclassdagen houden wij rekening met de coronamaatregelen van het RIVM. Houd 1,5 meter afstand, was regelmatig je handen en volg de instructies van de museummedewerkers.

Deel deze pagina
Aanmelden Masterclass