Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Laat je ook inspireren door kunst Bekijk de kunst

Giovanca brengt lied uit geïnspireerd op kunstwerk Madonna

Ambassadeur Giovanca kiest voor kunstwerk uit Tropenmuseum

Giovanca lanceert vandaag haar Art Rocks-nummer 'I'll Give You Something Else To Believe In'. Het nummer heeft ze speciaal gemaakt als ambassadeur van muziekcompetitie Art Rocks. Inspiratiebron voor het nummer was het kunstwerk Madonna (2008) van kunstenaar Roy Villevoye, dat te zien is in het Tropenmuseum te Amsterdam. Het nummer heeft Giovanca opgenomen in Red Bull Studios. Met haar nummer wil Giovanca andere muzikanten enthousiasmeren zich ook muzikaal te laten inspireren door een kunstwerk en mee te doen aan muziekcompetitie Art Rocks. Muzikanten kunnen zich nog tot en met 16 oktober 2016 inschrijven.


Luister Giovanca's nummerGiovanca over haar inspiratiebron Madonna

"Het beeld Madonna van Roy Villevoye zag ik een tijdje geleden voor het eerst in Tropenmuseum staan. Het raakte mij meteen. Er stond geen omschrijving bij het beeld, dus ik vroeg me af wat het precies was, is het wel een kunstwerk? Het werk is zo levensecht. Ik was zo geraakt en nieuwsgierig dat ik een suppoost aansprak om meer te weten te komen over dit aangrijpende beeld.

Toen ik de Art Rocks-selectie voor me zag, was de keuze dan ook snel gemaakt. Het beeld is vervreemdend en niet alledaags: een zwarte man die een witte baby draagt. In het nieuws zie je juist vaak witte hulpverleners die zwarte kinderen redden. Daarnaast ben ik zelf net moeder geworden en ook dat is een trigger om voor dit werk te kiezen", aldus Giovanca.


"Het beeld is vervreemdend en niet alledaags: een zwarte man die een witte baby draagt." Giovanca over het kunstwerk Madonna.


Ambassadeur van Art Rocks

Zangeres Giovanca en Skip & Die-frontvrouw Cata.Pirata zijn de ambassadeurs van muziekcompetitie Art Rocks 2016. Ze hebben zich allebei voor een lied laten inspireren door een van de vijftig kunstwerken die Art Rocks aanbiedt: Giovanca door Madonna (2008) van Roy Villevoye, Cata.Pirata door De Mandril (1926) van Oskar Kokoschka. Giovanca's nummer is vandaag gelanceerd, Cata.Pirata's nummer wordt later deze maand uitgebracht. Ook zijn de ambassadeurs onderdeel van de vakjury en het gevarieerde randprogramma dat in de vijf musea wordt georganiseerd: met onder andere masterclasses songwriting door Giovanca, en optredens bij de kunstwerken. 

 

Wat is muziekcompetitie Art Rocks?

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door iconische kunstwerken. De 50 kunstwerken waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren, behoren tot de collecties van vijf Nederlandse topmusea. Art Rocks wordt georganiseerd door de Grote Prijs van Nederland en de vijf topmusea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum Otterlo, Drents Museum Assen, Tropenmuseum Amsterdam en Museum Het Valkhof Nijmegen.

MEER OVER ART ROCKS

 

Deel deze pagina
Laat je ook inspireren door kunst Bekijk de kunst