Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

KUZKO wint Art Rocks 2018

KUZKO wint met soundtrack voor kunstwerk uit Bonnefantenmuseum

De landelijke muziekcompetitie Art Rocks 2018 is gewonnen door KUZKO met de soundtrack ‘Back at it again with the white vans’. Voor de track heeft de band zich laten inspireren door het kunstwerk ‘The Walthamstow Tapestry’ van Grayson Perry uit de collectie van Bonnefantenmuseum. Tijdens de bloedstollende finale op woensdagavond 23 januari in Paradiso, streden de acht finalisten Jezekiah, PsySo, Colin Mooijman, Tricycle, Teddy Mac, Romy en Daan, Sofia Dragt en KUZKO om de hoofdprijs van €1000. Alle acht schreven zij een soundtrack geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van een museum. Bekijk de fotoserie van de finale op FacebookDe band KUZKO wint de titel en een geldprijs van €1000 met het nummer ‘Back at it again with the white vans’. Met hun vrolijke soundtrack en dito performance laten ze het publiek vergeten dat het buiten ijskoud is. De band koos voor het werk ‘The Walthamstow Tapestry’ van de hand van Grayson Perry dat afkomstig is uit de collectie van het Bonnefantenmuseum. Volgens de jury “is het nummer de perfecte verwoording van het kunstwerk met een mooie compositie en een ijzersterke podiumpresentatie.”

Het niveau tijdens de finale is hoog en het aanbod gevarieerd. Het levert een afwisselende avond op in de goed gevulde poptempel. Special guests en Art Rocks-ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg treden ook op. Kunstkenners Heske ten Cate en Luuk Heezen geven bij ieder kunstwerk een inhoudelijke toelichting en de finalisten vertellen wat hem/haar motiveerde bij het schrijven van hun track. Zo komen de kunstwerken – die afkomstig zijn uit zeven Nederlandse musea en groot geprojecteerd worden - letterlijk tot leven voor het oog én het oor van het publiek.   

De jury, bestaande uit professionals uit de muziek- en kunstwereld, heeft bij de beoordeling gelet op de kwaliteit van de muziek en performance, in dialoog met het kunstwerk, die samen zorgen voor een intense beleving bij het publiek. Art Rocks daagt muzikanten uit om een soundtrack bij een kunstwerk te maken. Dit jaar is KUZKO daarin het beste geslaagd.

Over Art Rocks
Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht.

Deel deze pagina