Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Alle deelnemende musea Art Rocks 2020 bekend!

5e editie groter dan ooit

Alle 15 deelnemende musea Art Rocks 2020 zijn bekend. Art Rocks 2020 gaat bijna - met alweer de 5e editie - van start. En deze editie is groter dan ooit, met maar liefst 15 enthousiaste museumpartners verspreid door het land.  

Van Gogh Museum (Amsterdam), Drents Museum (Assen), Kröller-Müller Museum (Otterlo), Fries Museum (Leeuwarden), Wereldmuseum (Rotterdam), Museum De Lakenhal (Leiden), CODA Museum (Apeldoorn), Bonnefanten(Maastricht), Museum Prinsenhof Delft (Delft), Het Noordbrabants Museum (Den Bosch), KAF (Almere), Zeeuws Museum (Middelburg), Amsterdam Museum (Amsterdam), Panorama Mesdag (Den Haag) en Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam); samen selecteren zij voor de deelnemers van Art Rocks 2020 de meest bijzondere kunstwerken uit hun rijke collectie.


Kun je niet wachten?
Omdat veel muzikanten thuiszitten vanwege het Coronavirus zijn we de challenge Rock the House gestart. Stuur een nummer geïnspireerd op een kunstwerk in en maak kans op 250,- plus een masterclass van een van de ambassadeurs.

Naar Rock the House Challenge


Blok vast je agenda!
Wanneer we in mei de kunstwerken presenteren, kunnen artiesten vast beginnen met schrijven. Als op 1 september de inschrijving opent, zijn zij er straks als eerste bij! Tijdens 15 museumrondes brengen alle acts hun track live ten gehore bij het door hen gekozen kunstwerk. De voorrondes staan gepland tussen eind november 2020 en februari 2021. De eerste voorronde staat al gepland: op 27 november in het Van Gogh Museum. De beste acts strijden in maart 2021 in poptempel Paradiso tijdens de finale om de beste soundtrack bij een kunstwerk.


Ambassadeurs

Art Rocks werkt samen met aansprekende muzikanten, de ambassadeurs. Een ambassadeur schrijft zelf een nummer ('soundtrack of art') bij een door hem/haar favoriet kunstwerk uit de geselecteerde museumcollectie. Vorige edities waren dat bijvoorbeeld Lucky Fonz III, Eefje de Visser, Akwasi, Giovanca, Cata Pirata, Yung Nnelg en Blaudzun. De eerste ambassadeur voor Art Rocks 2020 is bekend; zangeres en performer Kovacs!


Over Art Rocks
Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk uit Nederlandse topmusea. In 2012 startte Museum Boijmans Van Beuningen de eerste editie van Art Rocks waarna de competitie verder groeide naar zeven deelnemende musea in 2018. Met steun van de BankGiro Loterij en het VSBfonds kan de vijfde editie van Art Rocks worden georganiseerd.

Overzicht data

* 2 juni – Bekendmaking kunstwerken ArtRocks 2020
* 1 september 2020 – Start inschrijving ArtRocks 2020
* september 2020 & oktober 2020 - Masterclasses in alle musea (in samenwerking met Popsport)
* Eind november 2020 t/m februari 2021 – Museumrondes
* maart 2021 - Finale in Paradiso, Amsterdam

 

 

Deel deze pagina