Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Lisa Nora wint Art Rocks 2016

Singer-songwriter wint met soundtrack voor kunstwerk uit Tropenmuseum

Tijdens de zinderende finale op dinsdagavond 17 januari in Paradiso, laten de zes finalisten van Art Rocks 2016 horen uit welk hout ze gesneden zijn. Maeve, Pyke, Lisa Nora, FALT, Maaike Adegeest & Seven to Eleven wekken met hun muziek iconische kunstwerken tot leven, die hen geïnspireerd hebben tot het schrijven van een soundtrack.

 

Lisa Nora zorgt voor kippenvel

De 17-jarige Lisa Nora wint de titel en een geldprijs van €1000 met haar nummer Once a Slave en zorgt voor kippenvel in de zaal. Ze koos voor het werk ‘Prent van een slavin die als straf is opgehangen aan een boom’ (1796) van de hand van J.G. Stedman en afkomstig uit het Tropenmuseum.

“Ze weet het grote, zware thema op een kleine en kwetsbare manier schitterend weer te geven waarbij de hoop overwint. Jury Art Rocks 2016

Kunst komt tot leven

Het niveau tijdens de finale is hoog en het aanbod gevarieerd. Het levert een afwisselende avond op in de goed gevulde poptempel. Kunstkenners Heske ten Cate en Ko van ‘t Hek geven bij ieder kunstwerk een inhoudelijke toelichting en de finalisten vertellen wat hem/haar motiveerde bij het schrijven van hun track. Zo komen de kunstwerken – die afkomstig zijn uit vijf Nederlandse musea en groot geprojecteerd worden - letterlijk tot leven voor het oog én het oor van het publiek. 

De jury, bestaande uit professionals uit de muziek- en kunstwereld, heeft bij de beoordeling gelet op de kwaliteit van de muziek en performance, in dialoog met het kunstwerk, die samen zorgen voor een intense beleving bij het publiek. Art Rocks daagt muzikanten uit om een soundtrack bij een kunstwerk te maken. Dit jaar is Lisa Nora daarin het beste geslaagd.

(Foto door Jelmer de Haas)

Deel deze pagina