Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Sef tweede ambassadeur van Art Rocks 2020

Met trots introduceert Art Rocks de tweede ambassadeur: popmuzikant Yousef ‘Sef’ Gnaoui.

Sef maakte deel uit van de rapformatie Flinke Namen, bekend van nummers als ‘Wolken’ en ‘Als zij langs loopt’. Sef scoorde grote hits samen met The Partysquad (Stuk), The Opposites (Me Nikes, Broodje bakpao), Gers Pardoel (Bagagedrager) en Dio (Tijdmachine). Solo bracht hij vier albums uit: De leven (2011), In kleur (2015), Excusez moi (2017) en El Salvador (2020).Samen met Pepijn Lanen (Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig) maakt Gnaoui de podcast Yous en Yay: new emotions, waarin ze maandelijks gasten ontvangen als Halina Reijn, Kees van Kooten en Spinvis.


Hoe klinkt Kahlil Joseph?

Zoals tijdens de voorafgaande vier edities van Art Rocks maakt Sef, net als Kovacs, dit jaar als ambassadeur een track geïnspireerd op een bekend kunstwerk. Dit nummer dient als inspiratie voor de potentiële deelnemers van Art Rocks. Sefs keuze is gevallen op het kunstwerk van Kahlil Joseph dat te zien is in Bonnefanten Maastricht. De trackreleases van de ambassadeurs geven eind augustus het startsein voor de muziekcompetitie. Daarnaast geeft Sef masterclasses songwriting, treedt hij op en neemt hij zitting in de vakjury.

Sef kiest voor het werk ‘BLKNWS’ van de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Joseph, dat te zien is in het Bonnefanten Maastricht. In deze installatie toont Joseph een ontroerende, grappige en ambitieuze visie op hoe media eruit zouden zien wanneer het niet 'witgekalkt en bevooroordeeld' zou zijn, maar creatiever en vooral representatiever.

Sef over BLKNWS

‘Ik heb gekozen voor de video-installatie BLKNWS van Kahlil Joseph. Het is een soort doorlopende en steeds veranderende stroom over hoe "zwart" in de media en het nieuws wordt behandeld. Het is daardoor een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie en van toepassing op culturele minderheden wereldwijd. Lijkt mij een hele interessante uitdaging om daar iets over te maken.’


Voor Sef en Kovacs waren Lucky Fonz III (2012), Eefje de Visser (2014), Akwasi (2014), Giovanca (2016), Cata.Pirata (2016), Yung Nnelg (2018) en Blaudzun (2018) ambassadeurs van muziekcompetitie Art Rocks.

Begin net als Sef nu al met je track!
De 15 musea selecteerden samen meer dan 100 werken waaruit je kunt kiezen. Vanaf 28 augustus kun je je inschrijven voor de competitie.

Kies hier je kunstwerk

 

Deel deze pagina