Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Stichting ARTmatch zoekt nieuwe bestuurder/ voorzitter

Voor stichting ARTmatch zoeken we op korte termijn een bestuurslid/ voorzitter met bestuurlijke ervaring en een goed (cultureel) netwerk. We zoeken iemand met kennis van actuele muziek in Nederland, ruime ervaring in management en/of ondernemerschap en feeling met urban culture. Kennis van of affiniteit met fondsenwerving (beleid, strategie) en het aanspreken van sponsoren of investeerders is een pre.

Over stichting ARTmatch
Stichting ARTmatch is in 2016 opgericht om museale vernieuwing te stimuleren, nieuwe doelgroepen voor de kunst en cultuur uit de musea aan te spreken en daarin samenwerking te bevorderen.
Het bestuur van ARTmatch heeft tot doel verschillende werelden bij elkaar te brengen en verbindingen te maken. Verbindingen tussen zogenaamde ‘oude’ en ‘nieuwe’ cultuur, maar ook tussen verschillende artistieke disciplines en tussen generaties. Het bestuur is ontstaan vanuit Nederlandse musea, nadrukkelijk vanuit een wens voor vernieuwing en verbreding van de sector. Een bestuur dat de ambitie van de stichting en zijn belangrijkste project Art Rocks weerspiegelt is daarvoor cruciaal.

Rol
Van de bestuursleden wordt verwacht dat hij/zij 4-6 vergaderingen per jaar bijwoont en daarin een pro-actieve rol speelt in het leggen van (nieuwe) verbindingen. Het bestuur van de stichting vergadert 4-6 keer per jaar op wisselende locaties centraal in het land.
Zij/hij fungeert geregeld als inhoudelijke sparringpartner van de directeur ART Rocks. Daarnaast wordt van bestuursleden een representatieve functie verwacht door aanwezigheid bij bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten. Bestuursleden onderhouden (mede) relaties met subsidiegevers, fondsen, sponsors en andere personen of instanties die de stichting ondersteunen. Bestuursleden hebben een representatieve rol tijdens belangrijke momenten van het project Art Rocks: denk aan museumrondes of landelijke finale. 

Dit hebben we te bieden:
·       Een inspirerende plek met ruimte voor bestuursleden om een stempel te drukken op de vernieuwing in de culturele sector.
·       Een plek in een enthousiast en ervaren bestuur, aangevuld door een fris jongerenbestuur passend bij het initiatief Art Rocks.
·       Mogelijkheid bij te dragen aan een relevant project dat inmiddels stevig is gefundeerd in museum- en muziekwereld.

De functie is onbezoldigd. Onkosten worden vergoed. Het bestuur vergadert vier tot zes keer per jaar. Stichting ARTmatch volgt de principes van de Governance Code Cultuur. In 2020 wordt het bestuur verder aangevuld met een juniorbestuur en richten we een adviesraad met critical friends op.

Interesse?
Heb je interesse en wil je solliciteren? Stuur je CV en een korte motivatie voor (max 1 A4, maar video, audio of visuele motivatie ook prima) naar Marieke van der Kruijs, bestuurslid/secretaris ARTmatch, mvdkruijs@gmail.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Lubberding, directeur Art Rocks. esther@artrocks.nl.

Lees hier de hele vacaturetekst.

Deel deze pagina