Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Vacatures Stichting ARTmatch

PENNINGMEESTER & BESTUURSLID 

Over stichting ARTmatch

De Stichting ARTmatch organiseert Art Rocks, te midden van een krachtig netwerk van vooraanstaande Nederlandse musea en de popmuziekbranche. ARTmatch is in 2016 opgericht om museale vernieuwing te stimuleren, nieuwe doelgroepen voor de kunst en cultuur uit de musea aan te spreken en daarin samenwerking en lering te bevorderen. Het bestuur van ARTmatch heeft tot doel verschillende werelden bij elkaar te brengen en verbindingen te maken. Verbindingen tussen zogenaamde ‘oude’ en ‘nieuwe’ cultuur, maar ook tussen verschillende artistieke disciplines en tussen generaties. Het bestuur is ontstaan vanuit Nederlandse musea, nadrukkelijk vanuit een wens voor vernieuwing en verbreding van de sector. Een bestuur dat de ambitie van de stichting en zijn belangrijkste project Art Rocks weerspiegelt is daarvoor cruciaal. Art Rocks is een muziekproject, dat jonge muzikanten uitdaagt om een muzieknummer te maken, geïnspireerd op een kunstwerk of historisch object.

Wie zoeken we?

Voor ARTmatch zoeken wij twee enthousiaste en betrokken bestuursleden waarvan één de rol van penningmeester op zich neemt. Van de bestuursleden wordt verwacht dat hij/zij/hen 4-6 vergaderingen per jaar bijwoont op wisselende locaties centraal in het land en daarin een pro-actieve rol speelt in het leggen van (nieuwe) verbindingen. Zij/hij/hen fungeert geregeld als inhoudelijke sparringpartner van de directeur van ART Rocks. Daarnaast wordt van bestuursleden een representatieve functie verwacht door aanwezigheid bij bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten. Bestuursleden onderhouden (mede) relaties met subsidiegevers, fondsen, sponsors en andere personen of instanties die de stichting ondersteunen. Bestuursleden hebben ook een representatieve rol tijdens belangrijke momenten van het project Art Rocks: denk aan museumrondes of optredens in het kader van Art Rocks.

Wij streven naar een inclusieve bestuurssamenstelling met mensen van verschillende culturele achtergrond.

Vacature Penningmeester

De penningmeester heeft affiniteit en relevante ervaring met financiën. De penningmeester controleert de geldstromen van de organisatie, informeert het bestuur regelmatig over de financiële situatie binnen de stichting en is verantwoordelijk voor het financieel jaarverslag. Kennis van of affiniteit met fondsenverwerving (beleid, strategie) van donateurs, sponsors, of investeerders is een pre. Daarnaast is de penningmeester betrokken bij financiële verslaglegging en adviseert de overige bestuurders over de prognoses, jaarrekening, begroting e.d. De penningmeester is betrokken bij het overleg met de accountant(s) over de accountantsverklaring bij de jaarrekening en de managementletter.

Functie eisen:
· Bestuurlijke ervaring (bij voorkeur in de culturele sector)
· minimaal hbo werk- en denkniveau
· heeft kennis en inzicht in financiële processen, weet de overige bestuurders te adviseren over jaarrekening, begroting, ed., weet welke informatie nodig is om financieel beleid te volgen en te controleren.
· Ervaring met financieel risicobeheer
· Ervaring met financieel beleid van (non-)profit organisaties; ervaring met financieel beleid binnen de culturele sector is een pre.

Vacature Bestuurslid

Het bestuurslid denkt en beslist mee over alle bestuursaangelegenheden. Hij/zij/hen heeft werkervaring in de museumwereld, heeft bestuurlijke ervaring en een goed (cultureel) netwerk. Kennis van actuele muziek en jongerencultuur in Nederland is een pre.

Functie eisen:
· Bestuurlijke ervaring (bij voorkeur in de culturele sector)
· minimaal hbo werk- en denkniveau
· heeft werkervaring en een netwerk in de museumwereld

Dit hebben we te bieden

· Een inspirerende plek met ruimte voor bestuursleden om een stempel te drukken op de vernieuwing in de culturele sector.
· Een plek in een enthousiast en ervaren bestuur passend bij het initiatief Art Rocks.
· Mogelijkheid om bij te dragen aan een relevant project dat inmiddels gedurende 10 jaar stevig is gefundeerd in museum- en muziekwereld.

 

De functie is onbezoldigd. Onkosten worden vergoed.

Stichting ARTmatch past de Governance Code Cultuur toe.

Interesse?

Heb je interesse en wil je solliciteren? Stuur uiterlijk voor 14 februari je CV en een korte motivatie (max 1 A4, maar video, audio of visuele motivatie ook prima) naar:

bestuur@artrocks.nl