Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Hoe klinkt dit kunstwerk in jouw oren? Meld je aan

Vijf musea en Grote Prijs van Nederland organiseren muziekcompetitie Art Rocks 2016

Grootste Nederlandse competitie die muziek en kunst samensmelt

Museum Boijmans Van Beuningen, Tropenmuseum, Kröller-Müller Museum, Museum Het Valkhof, het Drents Museum en Grote Prijs van Nederland organiseren dit najaar de derde editie van muziekcompetitie Art Rocks. Art Rocks is de grootste muziekcompetitie van Nederland die beeldende kunst en muziek samensmelt. De muziekcompetitie daagt muzikanten uit om zich te laten inspireren door een kunstwerk uit de vijf museumcollecties. Van Monet tot Andy Warhol en van Van Gogh tot Toorop: de meest iconische werken zijn geselecteerd voor Art Rocks. De inschrijvingsperiode start op 31 augustus 2016. De beste acts treden live op in de musea en maken kans op de finaleplaats in poppodium Paradiso en een geldprijs van € 1000.

DE MUZIEKCOMPETITIE

Art Rocks geeft met de muziekcompetitie muzikanten de kans om emoties die een kunstwerk bij hen oproept, te vertalen naar een lied. Tegelijkertijd beleeft het publiek door de competitie de kunstwerken op een nog rijkere manier. Muzikanten uit alle muziekgenres kunnen meedoen aan de muziekcompetitie Art Rocks*. Uit alle inzendingen selecteert een vakjury vijftig muziekacts. Deze vijftig acts spelen tijdens de voorrondes hun nummer live in een van de vijf musea. Uit deze museumrondes komen vijf finalisten en één publieksfinalist. Zij nemen voorafgaand aan de finale hun nummer op in een professionele studio en krijgen ook een professionele videoclip. Op 17 januari 2017 strijden de finalisten in poppodium Paradiso om de felbegeerde hoofdprijs van € 1000.

COMPETITIE, WORKSHOPS EN EVENTS

Naast de muziekcompetitie organiseren de vijf musea elk een eigen programma waar je als bezoeker aan je muzikale en kunstzinnige trekken komt. Laat je verrassen door optredens bij de kunstwerken, lezingen over crossovers tussen muziek en beeldende kunsten of ontwikkel je eigen skills in de masterclasses door bekende muzikanten. Kunst inspireert tot het maken van kunst is de rode draad die door de programma’s loopt.

DATA ART ROCKS 2016

  • 31 augustus – 23 oktober: Aanmeldperiode voor muzikanten
  • 31 augustus – 16 oktober: Workshopprogramma's in musea 
  • 19 november: Museumronde in Museum Het Valkhof, Nijmegen
  • 20 november: Museumronde in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
  • 27 november: Museumronde in Tropenmuseum, Amsterdam
  • 11 december: Museumronde in Kröller-Müller Museum, Otterlo
  • 17 december: Museumronde in Drents Museum, Assen
  • 17 januari 2017: Finale Art Rocks 2016 in poppodium Paradiso

*Deelname aan de muziekcompetitie vanaf 16 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals.

Kick-off Art Rocks 2016

Van 31 augustus t/m 23 oktober kun je je aanmelden voor muziekcompetitie Art Rocks.

Deel deze pagina
Hoe klinkt dit kunstwerk in jouw oren? Meld je aan