Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Yung Nnelg

Ambassadeur Art Rocks 2018

Over Yung Nnelg

Yung Nnelg is een jonge Ghanese rapper die zich met zijn Contra EP definitief los heeft gemaakt van de rapperscollectieven Veldentaal en SMIB. Al direct vanaf zijn solo debuut 'Fox P2′ is het duidelijk dat Nnelg zijn eigen geluid volgt en inmiddels kunnen we hem rustig een smaakmaker in de game noemen. Zijn video's maken steevast grote indruk en met shows op key-festivals zoals Best Kept Secret, Woo Hah! en Appelsap heeft hij definitief zijn plek binnen de hiphopwereld veroverd. Voeg hier tot slot ook nog eens zijn nieuwe EP 'Serena' aan toe en je weet dat Yung Nnelg ook voor 2018 the one to watch is!

Yung Nnelg - Basquiat

Yung Nnelg heeft het nummer ‘Basquiat’ gemaakt dat geïnspireerd is op het werk ‘Koningen van Egypte II’ (1982) van street-artist Jean-Michel Basquiat. Dit schilderij is te vinden in het Boijmans Van Beuningen Museum te Rotterdam.


Podcast

Ik voel hem als persoon heel erg

''Het werk trok me direct aan omdat ik niet kon uitleggen wat er gebeurde. Basquiat streed ook voor gelijkheid in een kunstwereld die voornamelijk wit was/is, zijn ideologie hierover trok mij heel erg aan. Hij was ook super stylish. Ik voel hem als persoon heel erg.''

Masterclasses songwriting door Yung Nnelg

Yung Nnelg geeft je in zijn gratis masterclasses Songwriting tips & tricks die je helpen bij het schrijven van een nummer dat geïnspireerd is op een kunstwerk. De masterclasses van Yung Nnelg zijn op de volgende plekken en data:
15 september - Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam
16 september - Centraal Museum Utrecht
6 oktober - Tropenmuseum Amsterdam
13 oktober - Drents Museum Assen
Bekijk de masterclasses

 

Over Yung Nnelg

Wie: Yung Nnelg (Glenn)
Is: rapper
Bekend van: Contra EP
Geboren in: Ghana
Opgetreden op o.a. Best Kept Secret, Woo Hah! en Appelsap

Deel deze pagina