Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Laat je inspireren Kunstwerken

S10: derde ambassadeur van Art Rocks 2020

Naast Kovacs en Sef maakt Art Rocks trots de derde ambassadeur bekend. Niemand minder dan S10 maakt daarmee het lijstje ambassadeurs compleet voor de vijfde editie van Art Rocks!

De in 2000 geboren Stien den Hollander (20), beter bekend als rapper en zangeres S10, vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Ze debuteerde in november 2019 en kreeg meteen een Edison voor haar album Snowsniper. Op eerder uitgebrachte releases 'Lithium' en 'Antipsychoca' sprak S10 nog over stemmen in haar hoofd en suïcidale gedachtes. 

Haar sound kent heel wat belangrijke basiselementen van hiphop, maar in werkelijkheid maakt ze meer gebruik van haar beladen zangstem dan dat ze rapt. De producties op het album kennen krachtige kicks en 808s in combinatie met duistere en psychedelische melodieën. S10 brengt inmiddels een nog ongekende sound dat genres overstijgt.

 

Hoe klinkt een Van Gogh?

S10 kiest voor het kunstwerk 'Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer' van Vincent van Gogh dat te bewonderen is bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dit zeegezicht schilderde Van Gogh ter plekke aan het strand, zo blijkt uit zandkorrels die in de verflagen zijn gevonden.  

S10 over het schilderij dat haar inspireert:'In de eerste instantie lijkt het schilderij gewoon een zee, maar als je goed kijkt is het opgebouwd uit veel verschillende kleuren, hierdoor voelde ik de diepte. Ik vind dit een mooie metafoor voor hoeveel lagen je in het dagelijks leven niet ziet totdat je goed kijkt'.Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer door Vincent van Gogh (1888)
Het schilderij is te zien in het Van Gogh Museum.

 

Begin net als S10 nu al met je track!

Laat je ook muzikaal inspireren door kunst en doe mee met Art Rocks.

Stap 1: Kies een kunstwerk uit de selectie.
Stap 2: Schrijf een track geïnspireerd op dit kunstwerk en neem deze op. Dit hoeft niet professioneel opgenomen te worden.  
Stap 3: Upload je track op YouTube (private link mag ook!) en meld je aan via de website om mee te doen met Art Rocks. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent de start van de aanmeldperiode en schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op de socials! 

Meer info over de competitie en aanmelden vind je hier

YOU ROCK!

Deel deze pagina
Laat je inspireren Kunstwerken