Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Keuze uit meer dan 100 kunstwerken bij deelname aan muziekcompetitie Art Rocks

Art Rocks, de grootste Nederlandse muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt, gaat 28 augustus 2020 in 15 musea weer van start. Vanaf vandaag kunnen muzikanten zich alvast oriënteren op ruim 100 kunstwerken en beginnen aan hun track. Muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten, uit alle genres, uit een track te maken geïnspireerd op een kunstwerk. In deze competitie spelen tijdens de museumrondes de beste inzendingen hun nummer live in een groot Nederlands museum en maken kans op een finaleplek in poptempel Paradiso.

In 2020 pakt Art Rocks groter uit dan ooit. Voor deze 5e editie zijn er maar liefst 15 topmusea aangesloten voor de landelijke muziekcompetitie. Meer musea betekent ook meer kunstwerken. Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerken uit deze enorme collectie. Hoe klinkt een Van Gogh, Van Lieshout of Kensmil? Voor muzikanten de unieke kans associaties en emoties die het kunstwerk bij ze oproept te vertalen naar een nummer.

Masterclasses
Maar de deelnemende muzikanten staan er niet alleen voor. Tijdens de looptijd van de competitie krijgen zij gratis masterclasses songwriting van de ambassadeurs van Art Rocks. Zij delen tricks en helpen bij het schrijven. Eerder werd zangeres & performer Kovacs al als ambassadeur bekend gemaakt voor editie 2020.

Sef: tweede ambassadeur
Niet alleen meer musea en kunstwerken. Maar ook meerdere ambassadeurs. Met trots introduceert Art Rocks de tweede ambassadeur: popmuzikant en rapper Yousef ‘Sef’ Gnaoui. Sef kiest voor het werk ‘BLKNWS’ van de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Joseph, dat te zien is in het Bonnefanten Maastricht. In deze installatie toont Joseph een ontroerende, grappige en ambitieuze visie op hoe media eruit zouden zien wanneer het niet 'witgekalkt en bevooroordeeld' zou zijn, maar creatiever en vooral representatiever.

Sef: ‘Ik heb gekozen voor de video-installatie BLKNWS van Kahlil Joseph. Het is een soort doorlopende en steeds veranderende stroom over hoe "zwart" in de media en het nieuws wordt behandeld. Het is daardoor een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie en van toepassing op culturele minderheden wereldwijd. Lijkt mij een hele interessante uitdaging om daar iets over te maken.’

Vanaf vandaag staan meer dan 100 kunstwerken online waaruit muzikanten kunnen kiezen. Kunstwerken uit verschillende periodes van de kunstgeschiedenis, waaronder ook erfgoedstukken, video-installaties en fotografie. De selectie bestaat uit schilderijen van Van Gogh tot Monet, maar ook werd er mode van Duran Lentink geselecteerd, fotografie van Erwin Olaf en erfgoed zoals DAF Daffodil en het danskostuum van Mata Hari.

Oriënteer je nu vast op de kunstwerken

 

Deel deze pagina