Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Laat je muzikaal inspireren door De Kat Bekijk de kunst

De Kat vervangt het kunstwerk De Schildersboot van Claude Monet

Bekendste Kat nu ook te kiezen voor Art Rocks 2016

De Art Rocks-selectie heeft een wissel: het schilderij 'De Kat' van Bart van der Leck neemt de plaats in van het schilderij 'Le bateau-atelier' van Claude Monet. Beide kunstwerken komen uit de collectie van het Kröller-Müller Museum te Otterlo. Met de komst van het schilderij 'De Kat' krijgen muzikanten de kans zich muzikaal te laten inspireren door één van 's werelds bekendste katten. De wissel is nodig omdat het schilderij 'Le bateau-atelier' door omstandigheden niet in het Kröller-Müller Museum te zien is tijdens de muziekcompetitie Art Rocks. 

Ben jij bezig met een nummer over Le bateau-atelier van Claude Monet?

Alle muzikanten die nog een nummer willen insturen dat geïnspireerd is op het schilderij van Claude Monet, kunnen dit alsnog doen. Tijdens de Museumronde kunnen zij echter niet hun nummer live ten gehore brengen naast het echte kunstwerk van Monet, omdat het kunstwerk op dat moment niet in het museum te zien is. Hiervoor wordt door Art Rocks wel een alternatief geboden, bijvoorbeeld door het kunstwerk te projecten via een beamer.

Het nieuwe kunstwerk: De Kat

Vergeet alle populaire katten die momenteel Instagram en Facebook bestormen. Deze kat van Bart van der Leck is namelijk één van 's werelds beroemdste katten. Het schilderij 'De kat' van Bart van der Leck is aaibaar en monumentaal. Het vertelt een belangrijk kunsthistorisch verhaal. Van der Leck schildert het in 1914 als hij zoekt naar een manier om de realiteit tijdloos weer te geven. Hij vindt een oplossing op het spannende snijvlak van realisme en abstractie.

  

BEKIJK DE KAT

Welke kunstwerken?

De Kat - Bart van der Leck 
De Kat - Bart van der Leck

De Schildersboot - Claude Monet
Le bateau-atelier - Claude Monet

Deel deze pagina
Laat je muzikaal inspireren door De Kat Bekijk de kunst