Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Floor van het Nederend maakt exclusieve zeefdruk bij track van S10

Moderne interpretatie bij kunstwerk Van Gogh ‘Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer’

De ambassadeurs Kovacs, Sef en S10 hebben tracks gemaakt geïnspireerd door een kunstwerk uit een van de deelnemende musea, en de kunstenaars Floor van het Nederend, Vilain & Gai en Gilles de Brock maakten daarvoor het art work geïnspireerd door de tracks en het kunstwerk.

Floor van het Nederend maakte het artwork bij S10. De aanleiding voor het werk is het nummer 'Kijk Naar De Zee' van S10, waar ze zingt over de zee en wat weer geïnspireerd is door Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer van Van Gogh.

Floor over het artwork:
“Voor het werk heb ik me ook laten inspireren door de natuur en de zee. Het verbeeldt tegelijkertijd de dreiging en de rust die de zee kan brengen. Ik heb geprobeerd mijn eigen stijl te vermengen met de klassieke zeezichten die schilders vroeger ook maakten. De gele lijnen zijn naar een idee van S10, die verbeelden haar blonde haren."

Floor van het Nederend (Haarlem, 1987)
Als kind was Floor al geobsedeerd met strips. Hij was (en is) een groot fan van Joost Swarte en Franquin. Zijn stijl is een mix van underground strips en punk flyers; rauw, donker en meestal gemaakt met zwarte inkt. De beelden die door Floor worden gecreëerd zijn brutaal en direct, maar tegelijkertijd met een geconcentreerde precisie op papier gezet.

 

Het art work is te koop via:  http://www.floorvanhetnederend.com 

Instagram: @floorvanhetnederend

Deel deze pagina