Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Museumtips voor het nieuwe seizoen

De finale van Art Rocks ligt al weer enkele maanden achter ons. Langzaam gaat de culturele sector weer open en start het nieuwe seizoen boordevol nieuwe tentoonstellingen en events. Hieronder vind je een aantal mooie tips van onze partnermusea.

TIP 1

FRIDA KAHLO IN DRENTS MUSEUM


Frida Kahlo is een geliefd kunstenares en was ook tijdens de Art Rocks competitie populair. Haar werk 'Zelfportret met aapje' werd vele malen bezongen en belandde zelfs in de finale met een uitvoering van zangeres KEES.

Van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 staat het Drents Museum in het teken van Frida Kahlo tijdens de tentoonstelling 'Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo'. De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning, roerige leven en bijzondere levensstijl maakten van Kahlo een wereldwijd icoon én cultfiguur.

In de grote tentoonstellingszaal zijn naast de fameuze collectie schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo ook haar persoonlijke bezittingen (zoals kleding, beschilderde korsetten, sieraden en foto’s) te zien uit de collectie van Museo Frida Kahlo. De twee collecties uit Mexico worden voor het eerst samen getoond. In de Abdijkerk leert de bezoeker de Mexicaanse beter kennen door middel van de korte film Meet Frida.

MEER INFO

 
TIP 


DE STEREOTYPESHOW 
Met host Cesar Majorana op 5 september in het Fries Museum

DIt jaar was Cesar Majorana het gezicht van de muziekcompetitie Art Rocks, waar het Fries Museum de halve finale haalde met een nummer bij Eschers 'Dag & Nacht'. Op zondag 5 september presenteert hij de grote stereotypeshow in het Fries Museum.

Kom erachter wat een Fries een Fries maakt in de grote stereotypeshow! Presentator Cesar Majorana (presentator bij BNNVARA, schrijver en columnist) onderzoekt met een deskundig panel en het publiek in deze luchtige show de vooroordelen over Friezen en Friesland. Vinden Friezen bijvoorbeeld zelf dat ze nuchtere mensen zijn en alleen maar suikerbrood eten? Aan de hand van verschillende stellingen bepaalt het publiek of het vooroordeel klopt of juist complete onzin is!

Aanmelden voor de gratis stereotypeshow is niet verplicht, maar wel aan te raden want er is beperkt plek.

TIP 3

VRIJDENKERS VANAF 5 SEPT
Van Spinoza tot nu in Amsterdam Museum

Op zondag 5 september opent de nieuwe tentoonstelling 'Vrijdenkers: van Spinoza tot nu'. Deze tentoonstelling legt verbanden tussen hedendaagse gebeurtenissen en historische ontwikkelingen en spoort aan tot reflectie en discussie. Vrijdenkers: van Spinoza tot nu is een initiatief van het Amsterdam Museum en het jarige Humanistisch Verbond en loopt t/m 27 februari 2022. Het Humanistisch Verbond zet zich al 75 jaar in voor vrijdenken en een democratische rechtsstaat waarin mensen vrij en gelijk kunnen leven.

Het Amsterdam museum deed ook mee aan Art Rocks, kijk hier hun museumronde aflevering.

MEER INFO

 

TIP 4

LAATSTE KANS
Pop up museum x Cultura Nova tot 5 september

Bonnefanten presenteert op Cultura Nova in een speciaal pop-up tentoonstellingspaviljoen de indrukwekkende video-installatie BLKNWS van Kahlil Joseph (1981, Seattle).  Joseph is een in Los Angeles gevestigde Amerikaanse kunstenaar en filmmaker die vooral bekend staat om zijn baanbrekende videoclips voor muzikanten als Kendrick Lamar, Flying Lotus, FKA twigs en Beyoncé. Sinds 2015 maakt hij ook naam binnen de hedendaagse kunstscène met zijn grootschalige video-installaties, op het snijvlak van cinema, beeldende kunst, mode en muziek.

Onze ambassadeur SEF maakte speciaal voor Art Rocks het nummer Nieuws bij het werk BLKNWS van Joseph, luister het hier.


DOE MEE TIP

UNMUTE US! OP 11 SEPT
Actie voor heropening evenementensector 

Na de succesvolle 'Unmute Us'- demonstratie op zaterdag 21 augustus, met zeker 70.000 demonstranten en meer dan 2500 aangesloten organisaties, wacht het samenwerkingsverband van de evenementenbranche en de cultuursector nog steeds op een inhoudelijke reactie uit Den Haag. “Dat uit de ivoren toren niet meer komt dan een uitnodiging voor een gesprek zien wij als een zwaktebod waaruit blijkt dat ze de antwoorden ook niet hebben. Dit sterkt ons in onze overtuiging dat dit beleid gebaseerd is op willekeur. Wij blijven vechten voor heropening en kondigen nieuwe demonstraties aan op 11 september en roepen iedereen op om met ons mee de straten op te gaan.”

 MEER INFO

Deel deze pagina