Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Yung Nnelg en Blaudzun releasen tracks geïnspireerd op kunst

Muziekcompetitie Art Rocks 2018 is van start

Art Rocks-ambassadeurs Yung Nnelg en Blaudzun releasen vandaag hun track geïnspireerd op een bekende kunstwerk. De release dient als startschot van muziekcompetitie Art Rocks 2018, waarin muzikanten worden uitgedaagd zich voor een track te laten inspireren door kunst uit zeven museumcollecties. Art Rocks wordt georganiseerd door de zeven toonaangevende musea Museum Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Drents Museum, Centraal Museum, Museum Prinsenhof Delft, Tropenmuseum en Bonnefantenmuseum. Aanmelden en meer informatie via artrocks.nl.


Ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg

Zanger en producer Blaudzun en artiest Yung Nnelg zijn de ambassadeurs van muziekcompetitie Art Rocks 2018. De twee bekende Nederlandse artiesten hebben beiden een track gemaakt geïnspireerd op een bekend kunstwerk. De nummers hebben ze gemaakt om andere muzikanten te inspireren om mee te doen aan Art Rocks. Naast de tracks geven de ambassadeurs masterclasses songwriting, nemen ze zitting in de vakjury en geven ze optredens tijdens de voorrondes in de musea en tijdens de finale in Paradiso.

Track Blaudzun

Muzikant en producer Blaudzun heeft samen met David Douglas een geheel opnieuw gearrangeerde versie gemaakt van de HATY HATY-track 'High as the sun', dat geïnspireerd is op zijn favoriete schilderij van Vincent van Gogh: 'Korenveld met maaier en zon' (1889) uit de collectie van het Kröller-Müller Museum. 

"Als ik voor het schilderij sta, nodigt het me uit om in de gele verfstroken te verdwijnen om vervolgens herboren terug te komen. Daar begon de inspiratie voor het lied High as the Sun."Blaudzun over het schilderij Van GoghTrack Yung Nnelg

Artiest Yung Nnelg heeft het nummer ‘Basquiat’ gemaakt dat geïnspireerd is op het werk ‘Koningen van Egypte II’ (1982) van street-artist Jean-Michel Basquiat uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. 

"Basquiat streed ook voor gelijkheid in een kunstwereld die voornamelijk wit was/is. Zijn ideologie trekt me heel erg aan. Hij was ook super stylish. Ik voel hem als persoon heel erg."Yung Nnelg over het schilderij van Basquiat.


Meedoen met Art Rocks

Ruim vijftig kunstwerken en historische objecten uit allerlei tijdvakken, stijlen en kunstdisciplines zijn uitgekozen voor de vierde editie van muziekcompetitie Art Rocks. Muzikanten uit alle genres kunnen zich voor een nummer laten inspireren door werken van grootmeesters als Vincent van Gogh, Ai Wei Wei, Rothko, Edvard Munch en Rubens. De kunstwerken en objecten zijn te vinden op artrocks.nl en ook in de musea zelf te bezichtigen. Uit de beste inzendingen selecteert een vakkundige jury en het publiek via publieksstemmen 56 acts. Zij zullen in de musea, naast hun favoriete kunstwerk, strijden voor een plek in de finale in Paradiso. Alle finalisten winnen een eigen, professionele videoclip. De grote winnaar van Art Rocks 2018 gaat naar huis met een geldbedrag van € 1.000. Naast de competitie is er in de musea een gevarieerd randprogramma met de ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg, zoals gratis masterclasses songwriting i.s.m. Popsport en live optredens.

Masterclasses songwriting

Samen met Popsport organiseert Art Rocks masterclasses songwriting in het museum, speciaal bedoeld voor muzikanten die mee willen doen aan de competitie. Tijdens deze gratis masterclasses geven de ambassadeurs tips en tricks hoe kunst je kan inspireren bij het maken van een nummer. Art Rocks organiseert in totaal zeven masterclasses, elk gegeven in een ander museum. Bekijk de masterclasses

 

Bekijk de kunstwerken en laat je inspireren

Deel deze pagina