Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Art Rocks X Museumnacht 010

Depot Boijmans van Beuningen

Op zaterdag 4 maart 2023 kwamen kunstwerken tot leven in de Art Rocks Show! Op een wel hele bijzondere locatie, helemaal bovenin Depot Boijmans van Beuningen, kon je je onderdompelen in een muzikale kunstbeleving met speciaal voor Art Rocks geschreven nummers en performances. De show was een ode aan vrouwelijke kunstenaars. Waar vrouwen vaak muzes van (mannelijke) kunstenaars waren was hun werk vanavond onze muze.

Kunsthistoricus, schrijver en oprichter van het feministisch kunstplatform The Titty Mag Cathelijne Blok gaf verdieping met minicolleges over de werken en vooral de vrouwen erachter: Frida Kahlo, Charley Toorop en Helen Verhoeven. Vervolgens werd je getrakteerd op muzikale performances van KEES, Pyke en Yoeri, die zich ieder op geheel eigen wijze hadden laten inspireren door de kunstwerken. Hierbij ontstond er een bijzonder samenspel met danseres Anna Raiola Clavery, die op haar beurt de kunst vertaalde naar een choreografie. De indrukwekkende maskers van Frida Kahlo en Charley Toorop, gemaakt door Loes Faber, maakten het af.

Als Museumnacht010 bezoeker kon je na een opwarmende quiz genieten van dit samenspel van kunstwerken, woorden, muziek, dans, maskers en decor.

Foto’s door Jacqueline Fuijkschot.

 


Dank aan VriendenLoterij, Museum Boijmans Van Beuningen, Museumnacht Rotterdam, Evelien Keesmaat, Pijke de Grood, Yoeri, Ike Melchizedek, Anna Raiola Clavery, Tamar Tieleman van 't Veld, Cathelijne Blok, Loes Faber en iedereen voor het komen!

 

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen omtrent Art Rocks? Volg ons dan op de socials en houd onze website in de gaten! 

Instagram

Facebook