Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Coming With Me van Carlyn Eliza jouw favoriet? Helaas zijn ze niet door naar de halve finale

Coming With Me - Carlyn Eliza

Kunstwerk: De vrolijke drinker, Kunstenaar: Hendrick ter Brugghen, Museum: Centraal Museum

Over de inzending

Gelijk toen ik dit kunstwerk zag, kreeg ik de hook voor het nummer in mijn hoofd. Dit had ik bij geen enkel ander kunstwerk gehad. Daarom wist ik gelijk: bij dit schilderij moet ik een nummer maken.

In 'Coming With Me' zit uiteindelijk slechts een subtiele verwijzing naar het kunstwerk: 'you were drinking alone, but it was kind of cute'. Ik vond de drinker vrolijk, maar gelijk ook mysterieus: waarom zou zo'n vrolijke man alleen drinken? In mijn hoofd zat hij alleen aan de bar, maar wel met de intentie tot handelen...
In mijn ogen had het ook iets aantrekkelijks. De drinker is dan ook het onderwerp van affectie in dit nummer. Daarom heb ik er een catchy popliedje bij geschreven, vanuit het perspectief van een meisje dat een crush op de man heeft. Het refrein blijft in je hoofd zitten zoals de man bij het meisje in het hoofd blijft zitten... althans, dat was de bedoeling! Hopelijk komt dat ook zo over.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

771 Views
866 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Carlyn Eliza
Nummer: Coming With Me
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: De vrolijke drinker
Kunstenaar: Hendrick ter Brugghen
Museum: Centraal Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Het grove type met het slechte gebit ontleende Ter Brugghen aan Bartolommeo Manfredi. Deze Romeinse caravaggist schilderde de eerste mannelijke halffiguur die de toeschouwer min of meer geamuseerd toedrinkt. Ter Brugghen schilderde vanaf 1624 bij voorkeur figuren met een naakte schouderpartij die door een zachte belichting wordt geaccentueerd. De kleuren op zijn palet zijn in deze periode donkerder dan voorheen, hetgeen een datering rond 1625 aannemelijk maakt.

Bart Rutten (artistiek directeur Centraal Museum: "Pop muziek en kroeg hebben een sterke band, dat spreekt voor zich. Deze vrolijke drinker gun je een catchy nummer waarop hij vanaf de derde keer het refrein goed op kan inhaken. Het realisme en de overtuigingskracht van deze levenslust smeken om een nummer!"

 

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken