Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Little dreamer van Liz jouw favoriet? Helaas zijn ze niet door naar de halve finale

Little dreamer - Liz

Kunstwerk: Slapende Mars, Kunstenaar: Hendrick ter Brugghen, Museum: Centraal Museum

Over de inzending

In het schilderij is een slapende man te zien. Dromen zijn ontzettend interessant en bijzonder maar erg moeilijk om te delen. Het nummer gaat er over dat iemand graag wil weten waar de man over droomt. Ze zal er nooit echt achter komen omdat dromen altijd vervagen en je ze nooit precies kan na vertellen. Graag zou ze in de droom springen om er een beetje bij te zijn en zich niet buitengesloten te voelen. Maar de man ziet er zo vredig uit dat ze hem maar laat slapen.


Links van de artiest: Facebook

Details

1213 Views
878 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Liz
Nummer: Little dreamer
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Slapende Mars
Kunstenaar: Hendrick ter Brugghen
Museum: Centraal Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Je ziet een slapende God en de lijst is bijzonder, omdat het aansluit op het schilderij. Op de lijst zie je wapentuig dat is vastgebonden met kettingen.

Het verhaal 

De Vrede van Münster betekende het einde van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) en een volledige en definitieve overwinning op de Spaanse overheersing. Waarschijnlijk is de Slapende Mars rond deze tijd in een politieke context geplaatst en in de huidige lijst gevat. De wapens zijn met een ketting aan elkaar vastgebonden. Het op deze wijze onbruikbare oorlogsmaterieel heeft direct betrekking op de slapende oorlogsgod. Het paneel is aan weerszijden verbreed toen het in de lijst werd geplaatst.

 

‘In dit werk komt geschiedenis en kunst samen. Binnen de Utrechtse Caravaggisten is dit een van de meesterwerken.’ - Conservator Oude Kunst Liesbeth Helmus

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken