Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

bekijk de inzendingen van Art rocks 2018

Jury

Art Rocks

De vakjury van muziekcompetitie Art Rocks 2018 zal bestaan uit Roosmarijn Reijmer (Friendly Fire), Jessica van Amerongen (DWDD), Minke Schat (De Lakenhal), Blaudzun en Yung Nnelg (ambassadeurs Art Rocks). De vakjury bestaat daarmee uit een diverse club professionals die hun sporen in de kunst en/of muziekscene reeds hebben verdiend. 


Wat doet de jury

De jury selecteert per ronde de acts die doorgaan naar de volgende ronde. Er zijn in totaal drie rondes waar de jury een selectie maakt: de selectie voor de museumrondes, de selectie voor de finale en de uiteindelijke winnaar van Art Rocks. Tijdens elke museumronde is er één gast-jurylid aanwezig: een afgevaardigde van het desbetreffende museum. Bekijk het schematische overzicht van de selectieprocedure.

 

De jury

Roosmarijn Reijmer
Werkzaam bij: Friendly Fire
Functie: Hoofd Marketing en Creatie
Actief tijdens: Aanmeldperiode, Museumrondes en Finale

Roosmarijn Reijmer is een ervaren muziek professional, meest bekend van de zes jaar dat ze 3voor12 Radio op 3FM presenteerde. In die hoedanigheid gaf ze de eerste landelijke plays aan artiesten als Oscar and the Wolf, Ronnie Flex, Kolsch, Sevdaliza, Bicep, Kurt Vile en Sue The Night. Tegenwoordig is ze Hoofd Marketing en Creatie bij boekingskantoor en festival organisator Friendly Fire, onder andere bekend van Best Kept Secret.

 

Jessica van Amerongen
Werkzaam bij: De Wereld Draait Door
Functie: Muzieksamensteller
Actief tijdens: Museumrondes en de Finale

Jessica van Amerongen is muziekredacteur bij De Wereld Draait Door. Ze boekt de acts voor de muziekminuut en bereidt de muzikale items in het programma voor. Wanneer het programma met zomerstop is, werkt ze op festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole.

 

Minke Schat
Werkzaam bij: Museum de Lakenhal
Functie: Hoofd Publiek- & Commerciële zaken
Actief tijdens: Aanmeldperiode

Minke is als hoofd publiek- & commerciële zaken verantwoordelijk voor het publieke en commerciële domein van Museum De lakenhal. Ze is initiator van de Nacht van Kunst Kennis in Leiden en co-initiator van de Nacht van Kunst & Wetenschap in Groningen. Zij werkte o.a. bij Buma Cultuur, het Amsterdamse Concertgebouw, het Groninger Museum, Marketing Groningen, Stichting GRAP en diverse festivals als Amsterdam Dance Event, Amsterdam Bevrijdingsfestival en Eurosonic Noorderslag. Verder is ze betrokken bij verschillende culturele initiatieven, zoals de kunstredactie van Into The Great Wide Open en bestuur van Tolhuistuin Amsterdam.


Blaudzun (ambassadeur Art Rocks)
Actief tijdens: Aanmeldperiode, Museumrondes en Finale

Zijn voorkomen is even uniek als zijn eigenzinnige folk/rock. Blaudzun is met recht een van Neerlands belangrijkste indiemuzikanten van nu. Met albums Heavy Flowers en Promises Of No Man's Land heeft Blaudzun dan ook vaderlandse indie-klassiekers op zijn naam staan. En ook zijn recente werk, zoals het net verschenen _UP_ ontvangen lovende kritieken. Eerder dit jaar stond hij onder andere al op Lowlands, en komend najaar gaat hij naast een eigen clubtour door Nederland en België ook op tour met Amsterdam Sinfonietta.


Yung Nnelg (ambassadeur Art Rocks)
Actief tijdens: Museumrondes en Finale

Yung Nnelg is een jonge Ghanese rapper die zich met zijn Contra EP definitief los heeft gemaakt van de rapperscollectieven Veldentaal en SMIB. Al direct vanaf zijn solo debuut 'Fox P2′ is het duidelijk dat Nnelg zijn eigen geluid volgt en inmiddels kunnen we hem rustig een smaakmaker in de game noemen. Zijn video's maken steevast grote indruk en met shows op key-festivals zoals Best Kept Secret, Woo Hah! en Appelsap heeft hij definitief zijn plek binnen de hiphopwereld veroverd. Voeg hier tot slot ook nog eens zijn nieuwe EP 'Serena' aan toe en je weet dat Yung Nnelg ook voor 2018 the one to watch is!

 

Pien Feith
Werkzaam bij: Friendly Fire
Functie: Boeker
Actief tijdens: Museumronde Bonnefantenmuseum

Pien is boeker bij Friendly Fire en richt zich volledig op Nederlandse artiesten. Ze verzorgt de boekingen voor onder andere de artiesten Pip Blom, Jagd, Nana Adjoa & Cut_. Vanuit Friendly Fire programmeert ze ook de muziek voor het Utrechtse Tweetakt Festival. Pien Feith is naast haar werk als boeker en programmeur ook zangeres en songwriter. Ze heeft over de jaren vrijwel alle popzalen van Nederland van binnen gezien en speelde onder andere op festivals als Motel Mozaique en Into the Great Wide Open.

 

Mitchell Quitz
Werkzaam bij: Rock n Roll Highschool 
Functie: Boeker
Actief tijdens: Museumronde Bonnefantenmuseum

Mitchell Quitz is werkzaam als boeker bij het Rotterdamse Rock ‘n’ Roll Highschool. Werkt o.a. met Iguana Death Cult, Niko, The Homesick en Scram C Baby. Houdt niet van makkelijke hap-slik-weg bands.

Deel deze pagina
bekijk de inzendingen van Art rocks 2018