Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Luister hier Alle inzendingen 2020

Jury

Art Rocks

De vakjury van muziekcompetitie Art Rocks 2020 zal bestaan uit Pien Feith (Friendly Fire), Blaudzun, Heske ten Cate en de ambassadeurs van Art Rocks 2020 (S10, Sef & Kovacs). Gedurende de competitie zal het jurypanel zich uitbreiden. De vakjury bestaat daarmee uit een diverse club professionals die hun sporen in de kunst en/of muziekscene reeds hebben verdiend. 


Wat doet de jury

De jury selecteert per ronde de acts die doorgaan naar de volgende ronde. Er zijn in totaal drie rondes waar de jury een selectie maakt: de selectie voor de museumrondes, de selectie voor de finale en de uiteindelijke winnaar van Art Rocks. Tijdens elke museumronde is er één gast-jurylid aanwezig: een afgevaardigde van het desbetreffende museum. 

 

De jury

Pien Feith
Boeker bij Friendly Fire
Actief tijdens: Aanmeldperiode, Museumrondes, selectie Finalisten en Finale

Pien Feith is boeker bij Friendly Fire, een boekingskantoor in Amsterdam dat zowel Internationale als Nederlandse artiesten boekt en daarnaast Festivals organiseert zoals Indian Summer, Tuckerville en Best Kept Secret. Ze leerde de muziekwereld in Nederland voornamelijk kennen als muzikant en rolde via het programmeren van muziek op festivals door naar boekingen. Bij Friendly Fire richt Pien zich op Nederlands talent en boekt artiesten zoals Jay-Way, Pip Blom, Nana Adjoa, Merol en Roxeanne Hazes.


Ambassadeurs 2020
S10, Sef & Kovacs
Actief tijdens: Museumrondes en Finale

Heske ten Cate
Artistic Director bij Nest en editor-in-chief Mister Motley
Actief tijdens: Aanmeldperiode & Finale

Foto: Maarten Kools

Heske ten Cate (1986) studied at ArtEZ Arnhem before becoming editor-in-chief of the contemporary art magazine Mister Motley in 2013. Since 2017 she is the Artistic Director of Nest, a non-profit contemporary art space in The Hague that focuses on ascertaining and researching social phenomena that are the consequence of social-political interactions. She invites artists, guest curators, programmers, and scientists to co-create propositions for a sustainable, equal, and inspiring future. 

She is co-founder and host of the VPRO-podcast 'Naakt op een Kleedje', a member of the jury for The Royal Award for Modern Painting, board member of Unfair Amsterdam and is on the Advisory Board of the Royal Academy of Art.

Blaudzun
Muzikant (ambassadeur Art Rocks 2018)
Actief tijdens: Aanmeldperiode

Blaudzun is in tien jaar tijd een gevestigde naam geworden in de Nederlandse en Europese muziekwereld. Met diverse albums en tours weet hij een groot en divers publiek te bereiken, met muziek die hij zelf componeert, speelt en produceert. Blaudzun heeft een unieke, confronterende stem die soms beklemmend klinkt dan weer hoopvol of strijdlustig. Hij is bekend om zijn diverse en experimentele muzikale activiteiten en samenwerkingen. Daarbij is het hem gelukt om als artiest binnen de krachtvelden van de industrie onafhankelijk te blijven. Voor Art Rocks componeerde Blaudzun in 2018 muziek bij beeldende kunst (Korenveld met maaier van Vincent van Gogh) onder de noemer HATY HATY, in samenwerking met producer David Douglas.

 

Deel deze pagina




Luister hier Alle inzendingen 2020