Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Hoe klinkt de soundtrack van de finalist? LUISTER NU

Achtste finalist Art Rocks 2018 bekend: Tricycle

Tricycle door naar finale Art Rocks in Paradiso

Tricycle is met 721 stemmen de publieksfavoriet en wint daarmee de allerlaatste finaleplek van muziekcompetitie Art Rocks 2018. De band heeft de publieksplek gewonnen met zijn track 'Blossom', dat geïnspireerd is op het schilderij 'Groot bloemstuk met keizerskroon' van kunstenaar Roelant Saverij. Eerder bemachtigden Romy & Daan, KUZKO, Teddy Mac, PsySo, Jezekiah, Sofia Dragt en Colin Mooijman met band al een plek in de finale die op 23 januari in Paradiso plaatsvindt. 

Art Rocks organiseerde zeven halve finales, 'Museumrondes', waarbij telkens acht acts streden om een finaleplek. Het publiek bepaalde via een stemronde wie de achtste finaleplek won. Bekijk de uitstlag (pdf)


Beluister het lied 'Blossom' van Tricycle

 

Finale

De finale vindt op 23 januari plaats in poppodium Paradiso te Amsterdam. Daar strijden acht finalisten om een geldprijs van €1000. In de finale zijn er ook optredens van onder anderen Art Rocks-ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg. Zij maakten zelf ook een track, geïnspireerd op respectievelijk  Vincent van Gogh's ‘Korenveld met maaier en zon’ (1889) en ‘Koningen van Egypte II’ (1982) van street-artist Jean-Michel Basquiat. 

Finale Art Rocks - Paradiso - 23 januari 2019

 

Over Art Rocks

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De finale is 23 januari 2019 in Paradiso, waar de finalisten strijden om een geldbedrag van €1000.

Foto's door Jelmer de Haas

Deel deze pagina
Hoe klinkt de soundtrack van de finalist? LUISTER NU