Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

bekijk de inzendingen van Art rocks 2018

Blaudzun en Yung Nnelg

Zanger en producer Blaudzun en artiest Yung Nnelg zijn de ambassadeurs van muziekcompetitie Art Rocks 2018. De twee bekende Nederlandse artiesten hebben beiden een track gemaakt geïnspireerd op een bekend kunstwerk. De nummers hebben ze gemaakt om andere muzikanten te inspireren om mee te doen aan Art Rocks. Naast de tracks geven de ambassadeurs masterclasses songwriting, nemen ze zitting in de vakjury en geven ze optredens tijdens de voorrondes in de musea en tijdens de finale in Paradiso.

Blaudzun's nummer

Blaudzun heeft een verse remix gemaakt van de track ‘High as the sun’, dat geïnspireerd is op zijn favoriete schilderij van Vincent van Gogh: ‘Korenveld met maaier en zon’ (1889). Meer over Blaudzun"Als ik voor het schilderij sta, nodigt het me uit om in de gele verfstroken te verdwijnen om vervolgens herboren terug te komen. Daar begon de inspiratie voor het lied High as the Sun." 
Blaudzun over het schilderij Van Gogh

 

 

Yung Nnelg's nummer

Yung Nnelg heeft het nummer ‘Basquiat’ gemaakt dat geïnspireerd is op het werk ‘Koningen van Egypte II’ (1982) van street-artist Jean-Michel Basquiat. Meer over Yung Nnelg

"Basquiat streed ook voor gelijkheid in een kunstwereld die voornamelijk wit was/is. Zijn ideologie trekt me heel erg aan. Hij was ook super stylish. Ik voel hem als persoon heel erg." Yung Nnelg over het schilderij van Basquiat.

 

Masterclasses songwriting door Blaudzun en Yung Nnelg

Samen met Popsport organiseert Art Rocks masterclasses songwriting in het museum, speciaal bedoeld voor muzikanten die mee willen doen aan de competitie. Tijdens deze gratis masterclasses geven Blaudzun en Yung Nnelg tips en tricks hoe kunst je kan inspireren bij het maken van een nummer. Bekijk de masterclasses

Deel deze pagina
bekijk de inzendingen van Art rocks 2018