Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Laat je inspireren Kunstwerken

Met Sef, Kovacs en S10 in 15 topmusea en met meer dan 100 kunstwerken

Art Rocks ambassadeur Kovacs lanceert 28 augustus haar track, geïnspireerd op het danskostuum van Mata Hari welke te bewonderen is in het Fries Museum. Deze release dient meteen als startschot voor de grootste Nederlandse muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt en waarin muzikanten worden uitgedaagd zich voor een track te laten inspireren door kunstwerken en historische objecten uit de collectie van vijftien Nederlandse topmusea

ART ROCKS 2020: KOVACS MINI-DOCU

ART ROCKS TIJDENS DE UITMARKT

Geïnspireerd door het danskostuum van Mata Hari, te bewonderen in het Fries Museum, schreef zangeres Kovacs speciaal voor de vijfde editie van Art Rocks een lied.

"Een eerbetoon aan de vrouw die fascineert door het mysterie dat haar omringt en de wijze waarop ze zo tragisch aan haar einde kwam. Een vrouw die eigenlijk helemaal niet van die tijd was. Ook liet ze zich inspireren door verscheidende danseressen uit het oosten waar ze dan weer haar eigen unieke draai aan gaf, iets wat ik ook graag hoor in mijn eigen muziek. Al met al de juiste ingrediënten voor een boeiende soundtrack wat mij betreft" - Kovacs.

Zij zal deze track spelen tijdens de Uitmarkt 2020. Traditioneel is de Uitmarkt de opening van het culturele seizoen, maar dit jaar is alles anders. Artiesten die normaal op de planken op de uitmarkt zouden staan, spelen nu in de verschillende zalen en theaters in Amsterdam. Om ons op de hoogte te houden, fiets Eric Corton door Amsterdam en ontmoet daar de artiesten. In Carré praat hij met Kovacs over haar liefde voor kunst en brengt ze haar nieuwste track 'Mata Hari' ten gehore. Te zien op zaterdag 29 augustus 23.10 uur op NPO 2.

 

S10 DERDE AMBASSADEUR

Naast Kovacs en Sef maakt Art Rocks trots de derde ambassadeur bekend. Niemand minder dan S10 maakt daarmee het lijstje ambassadeurs compleet voor de vijfde editie van Art Rocks. De in 2000 geboren Stien den Hollander (20), beter bekend als rapper en zangeres S10, vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Ze debuteerde in november 2019 en kreeg meteen een Edison voor haar album Snowsniper. Op eerder uitgebrachte releases 'Lithium' en 'Antipsychoca' sprak S10 nog over stemmen in haar hoofd en suïcidale gedachtes. 

S10 kiest voor het kunstwerk 'Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer' van Vincent van Gogh dat te bewonderen is bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dit zeegezicht schilderde Van Gogh ter plekke aan het strand, zo blijkt uit zandkorrels die in de verflagen zijn gevonden.  S10 over het schilderij dat haar inspireert: 

'In de eerste instantie lijkt het schilderij gewoon een zee, maar als je goed kijkt is het opgebouwd uit veel verschillende kleuren, hierdoor voelde ik de diepte. Ik vind dit een mooie metafoor voor hoeveel lagen je in het dagelijks leven niet ziet totdat je goed kijkt'.

GRATIS MASTERCLASSES IN MUSEA

In september en oktober organiseert Art Rocks samen met Popsport in alle musea masterclassdagen waarin deelnemers worden ondersteund in het schrijfproces. Tijdens deze kosteloze masterclasses geven de ambassadeurs Kovacs, Sef en S10 tips en tricks mee die de artiesten helpen om het nummer thuis af te maken. Ook krijgen ze een workshop mindful kunstkijken en helpen coaches van Popsport de deelnemers op weg. Zie als bijlage de data van de masterclassdagen.

In deze Masterclasses vertellen de drie Art Rocks ambassadeurs over het eigen maakproces. Kovacs kiest voor haar track 'het danskostuum van Mata Hari' in het Fries Museum als inspiratiebron en Sef's keuze gaat uit naar de video-installatie 'BLKNWS' van Kahlil Joseph wat te zien is in het Bonnefanten Maastricht. Het kunstwerk 'Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer' van Vincent van Gogh dat te bewonderen is bij het Van Gogh Museum in Amsterdam is de keuze van S10. 

De tracks uit de koker van Sef en het nummer van S10 worden half september bekendgemaakt.

Deel deze pagina




Laat je inspireren Kunstwerken