Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Dear - Gele Lambo

Kunstwerk: The brides of Dracula, Kunstenaar: Marlene Dumas, Museum: Centraal Museum

Over de inzending

Voor mij is The Brides of Dracula een heel feministisch werk. De vrouwen zijn uitdagend en sexy afgebeeld, maar niet vanuit de klassieke male gaze. Het is eerder alsof ze de controle terugpakken over hoe ze worden weergegeven: namelijk stoer, explosief en gevaarlijk. Alsof je niet met ze moet fucken. De man rechts is slechts een nederige toeschouwer in dit werk. Ik heb een track gemaakt die dat gevoel van empowerment probeert over te brengen. Het is een dansbaar nummer geworden, omdat dansen voor mij datzelfde gevoel kan uiten, en het is een hard nummer geworden, als knik naar de klassieke feministische punkmuziek.


Links van de artiest: Instagram

Details

1776 Views
1017 Dagen
9 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Gele Lambo
Nummer: Dear
Genre: Electronic/Ambient
Kunstwerk: The brides of Dracula
Kunstenaar: Marlene Dumas
Museum: Centraal Museum

Informatie over het kunstwerk

Het verhaal achter het werk

De uitbundige kleurstudies van Marlene Dumas maken haar een ongelooflijk colourist door de vele tussenlagen van roze, paars en blauw.

 

‘Dit werk laat de intimiterende kant van de vrouwelijke seksualiteit zien. De intimiderende, seksuele kracht is bloeddorstig en maakt het schilderij immens. De naam van het werk is een woordgrap. Brides of dracula is gebaseerd op femme fatale, maar dan is femme vertaald naar vamp.’ - Artistiek directeur Bart Rutten. 

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken