Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is In Good And Bad Times van Robert Buckert jouw favoriet? Helaas zijn ze niet door naar de halve finale

In Good And Bad Times - Robert Buckert

Kunstwerk: Groot bloemstuk met keizerskroon, Kunstenaar: Roelant Saverij, Museum: Centraal Museum

Over de inzending

Mijn compositie is gebaseerd op twee mensen die onherroepelijk van elkaar houden. In voor en tegenspoed, in goede en slechte tijden. Het schilderij van Saverij weerspiegelt deze prachtige, maar soms ook moeilijke belofte in een huwelijk. De weergave van zowel bloemen in het licht als in het donker is waarschijnlijk het meest sprekende voorbeeld. De ene dag kan het rozengeur en maneschijn zijn, terwijl het op een andere dag kan donderen en bliksemen. Elke dag is anders, ook aan één kant van het boeket. Een kleurrijke dag kan rijkelijk en luxe zijn, vergelijkbaar met de prominent aanwezige keizerskroon. Het kan echter ook een eenvoudige en simpele dag zijn, zoals een in het wild groeiende bloem.

Bloemen zijn een sprekend voorbeeld van tegenstrijdigheid. Het is aan de ene kant een krachtige manier om te vertellen hoeveel je van iemand houdt en een onmisbaar onderdeel tijdens de voltrekking van een huwelijk. Tegelijkertijd worden ze ook gebruikt ter bemoediging of om het nemen van afscheid, dragelijker te maken.

Groot bloemstuk met keizerskroon door Saverij vertelt in mijn ogen zoveel meer dan enkel een mooi boeket bloemen. Hopelijk is dit ook terug te horen in mijn compositie: ‘In Good And Bad Times’.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

854 Views
883 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Robert Buckert
Nummer: In Good And Bad Times
Genre: Klassiek
Kunstwerk: Groot bloemstuk met keizerskroon
Kunstenaar: Roelant Saverij
Museum: Centraal Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

‘Het Groot bloemstuk met keizerskroon’ is het grootste dat Saverij schilderde. Het boeket telt 63 verschillende bloemen en 44 verschillende dieren. Het boeket bevat niet alleen dure gekweekte bloemen, zoals de keizerskroon, de tulp en de roos, maar ook veel in het wild groeiende bloemen en planten met een decoratief blad. De bloemen aan de achterzijde van het boeket schemeren door de vele stengels en bloemen die ervoor staan heen, waardoor de diepte wordt vergroot. Bij de meeste tijdgenoten van Saverij is van dieptewerking in de boeketten nog nauwelijks of geen sprake.

'Alle bloemen in het boeket zijn allemaal anders’ - Conservator Oude Kunst Liesbeth Helmus

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken