Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Kleuren van Eigenaardigheid - Veerle Koens

Kunstwerk: Noordzee Residence, Kunstenaar: Jaap Scheeren, Museum: Zeeuws Museum

Over de inzending

Het link tussen het Noordzeeresidens van Jaap Scheeren en mijn compositie is wat Jaap Scheeren wil overbrengen met zijn foto, namelijk dat toerisme Zeeland naast economische voorspoed ook ingrijpende landschapseffecten veroorzaakt. Ik wilde in mijn muziek de ernst daarvan laten terugkomen, door de bassen als golven van de zee te laten klinken, en een stoere beat te laten vallen. Dat de verbluffende schoonheid van het Zeeuwse landschap vergankelijk kan zijn wordt vertaald door middel van de uitbundige en stralende fluitklanken.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1828 Views
1271 Dagen
6 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Veerle Koens
Nummer: Kleuren van Eigenaardigheid
Genre: Electronic/Ambient
Kunstwerk: Noordzee Residence
Kunstenaar: Jaap Scheeren
Museum: Zeeuws Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Een vakantiebungalow die omgetoverd is tot een feestelijk kraakpand.

Het verhaal achter het werk
Zon, zee en strand. In de laatste zaal van Dit is Zeeland zien we Zeeland door de ogen van de toerist. Tegenover het idyllische beeld, dat door menig kunstenaar is vastgelegd, wilde het museum een andere, meer realistische kant van het toerisme laten zien. Toerisme brengt Zeeland naast economische voorspoed namelijk ook diverse ingrijpende landschappelijke effecten. Fotograaf Jaap Scheeren stelde voor om naar een van de vele uniforme bungalowparken te gaan en daar een huisje onder handen te nemen. Gewapend met stoepkrijt, stickers en andere attributen tovert hij een van de weinig tot de verbeelding sprekende vakantiehuizen om tot een uitbundig en feestelijk kraakpand. Zo verovert hij de openbare ruimte weer terug op de oprukkende uniforme bebouwing van de kustgebieden.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks
Toerisme brengt Zeeland naast economische voorspoed diverse ingrijpende landschappelijke effecten. Dit uitbundige kraakpand nodigt hopelijk uit tot een evenzo uitbundige soundtrack.

Over de kunstenaar
Scheeren (Nijmegen, 1979) is fotograaf, vader van twee kinderen, woont en werkt in Amsterdam. Zowel in zijn eigen werk als in opdracht, probeert hij op het smalle pad van betrouwbaarheid te blijven. Hij richt zich op de vervreemding en de mooie omgeving en haar bewoners. Hij bracht minstens vijf publicaties uit; The Black Hole (o.a. Anouk Kruithof), Oma Toos, een Slowaaks sprookjesboek genaamd 3 Roses, 9 Ravens, 12 Months en samen met Hans Gremmen een onderzoek naar drukwerk genaamd Fake Flowers in Full Colour. Zijn meest recente boek werd een website en heet Jaap Scheeren Cut Shaving. Hij werkte onder meer aan opdrachten voor FOAM magazine, NY Times magazine, Wallpaper, The Guardian, Das Magazin en Hyeres fotografie- en modefestival.

 

 

 

Tags

Moderne kunst Kraakpand

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken