Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Stuck Here - Julius Dullaert

Kunstwerk: Gezicht vanuit Theo's appartement, Kunstenaar: Vincent van Gogh, Museum: Van Gogh Museum

Over de inzending

Het schilderij deed me erg denken aan uren voor het raam zitten dromen en naar buiten staren. Een bezigheid die in principe fijn kan zijn, maar snel gaat vervelen als je het puur doet omdat je je verveeld en je kamer niet uit kan - zoals veel mensen hebben ervaren de afgelopen tijd. Je komt dan terecht in een soort soezige staat, waarvan je soms niet weet of hij echt is of een droom. Dit vind ik erg bij Vincent's stijl en kleuren passen, omdat deze ook dromerig op me overkomen.

Deze associaties samen resulteerden in een dromerig, melancholiek liedje, passend bij Vincent's prachtige kleuren en melancholieke leven.


Links van de artiest: Instagram

Details

931 Views
1239 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Julius Dullaert
Nummer: Stuck Here
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Gezicht vanuit Theo's appartement
Kunstenaar: Vincent van Gogh
Museum: Van Gogh Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Uitzicht over de stad Parijs

Het verhaal achter het werk
Van Gogh woonde sinds zijn aankomst in Parijs bij zijn broer Theo. In juni 1886 verhuisden ze naar een appartement aan de rue Lepic. Theo beschreef in een brief het weidse uitzicht over de stad. Hij concludeerde: ‘Met de verschillende effecten door de variatie van de lucht voortgebracht is het een sujet voor ik weet niet hoeveel schilderijen.’ Van Gogh legde dit ‘sujet’ (onderwerp) op een eigenzinnige manier vast. Hij schilderde een deel van het doek met de stippeltechniek die hij overnam van de pointillisten. Andere delen schilderde hij juist losjes en vrij. Waarschijnlijk vond hij het stippelen te rigide en tijdrovend. Het paste niet bij zijn spontane manier van schilderen.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks
Wat je vanuit je huis ziet kan van grote invloed zijn op je werk. Zo ook bij Vincent van Gogh. Hij woonde samen met zijn broer samen in Parijs. Vanuit hun appartement had Vincent een prachtig uitzicht over de stad. Hij schilderde dit uitzicht op een hele specifieke manier, namelijk door stippen en korte streepjes. Vincent kwam in aanmerking met deze manier – het pointillisme – door zijn vrienden, die hun schilderijen maakten door middel van verschillende contrasterende kleurenstipjes. 

Over de kunstenaar
Vincent Willem van Gogh (Zundert, 30 maart 1853 – Auvers-sur-Oise, 29 juli 1890) was een Nederlandse kunstschilder. Zijn werk valt onder het postimpressionisme, een kunststroming die het negentiende-eeuwse impressionisme opvolgde. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de twintigste-eeuwse kunst. Van Gogh wordt gezien als een van de grootste schilders van de 19e eeuw. Deze erkenning kwam echter pas laat.

Bijzonder weetje
Waarschijnlijk had Vincent niet het geduld om het schilderij geheel in stippen uit te voeren. Sommige delen van het schilderij maakte hij door minutieuze precieze stipjes te schilderen en sommige delen door meer spontane streepjes. 

 

 

Tags

1887 Parijs Schilderij Stadsgezicht Vincent van Gogh

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken