Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

wat jij niet ziet - cxxnstant

Kunstwerk: Geheim Landschap IV, Kunstenaar: Marc Mulders, Museum: Het Noordbrabants Museum

Over de inzending

De relatie tussen het gekozen kunstwerk en het gemaakte nummer bevindt zich in de vele kleuren. Het schilderij duidt een landschap aan maar is op een abstracte manier geschilderd. De schilder heeft het op zijn eigen unieke manier geschilderd met zijn zelf gekozen kleuren. Iemand anders zou andere kleuren gebruiken. In het nummer zing ik dat ik graag in iemands schoenen wil lopen, “kon ik maar jouw landschap bewandelen”. Ik zou graag het landschap, iemands perceptie op de wereld, willen bewandelen. Een kijkje nemen in iemands hoofd: wat voor gevoelens zou die persoon ervaren, zou ik die gevoelens zelf wel aankunnen? Welke kleuren ziet hij/zij? Ook beschrijf ik het verlangen naar iemand die een kijkje in mijn hoofd zou kunnen nemen: iemand die een kijkje neemt in mijn ‘landschap’, iemand die begrijpt waar mijn intenties vandaan komen, dat ik het fijn zou vinden om geaccepteerd te worden voor wie ik ben, want ook ik probeer dag in dag uit mijn best te doen. Er zijn een hele boel interpretaties die je er zelf nog bij kan verzinnen want het is een vrij abstracte tekst.


Links van de artiest: Instagram

Details

1535 Views
1330 Dagen
47 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: cxxnstant
Nummer: wat jij niet ziet
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Geheim Landschap IV
Kunstenaar: Marc Mulders
Museum: Het Noordbrabants Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Marc Mulders schildert de natuur die hem omringt.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks
Marc Mulders is een schilder die werkt vanuit de schilderkunstige traditie van Soutine, Monet en De Kooning. Het doek is beschilderd met dikke klonters verf die elk stukje van het canvas verbergen. Het onderwerp vult het hele schilderij.

Over de kunstenaar
Van 1978 tot 1983 doorliep Mulders (Tilburg, 1958) de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda. In 1985 won hij de basisprijs bij de Prix de Rome. Aan het begin van zijn carrière refereerde Mulders nog nadrukkelijk aan voorgangers uit de kunstgeschiedenis. Later ging hij abstracter werken. Marc Mulders is vooral bekend door zijn olieverfschilderijen waarin hij de natuur laat zien en beleven. Hij ziet zichzelf als abstract impressionist. 

“Ik wil schilderen voor een betere wereld” - Marc Mulders

Tags

Hedendaagse kunst Abstracte kunst All over painting Materiekunst

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken