Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Hoe klinken de soundtracks van de finalisten? LUISTER NU

Eerste twee finalisten Art Rocks 2016 bekend

Maeve en Pyke door naar finale Art Rocks

De band Maeve en singer-songwriter Pyke zijn door naar de finale van muziekcompetitie Art Rocks 2016. In totaal zijn er zes finaleplekken te vergeven voor de finale in Paradiso. Maeve won haar finaleplek tijdens de halve finale in Museum Het Valkhof te Nijmegen, Pyke tijdens de halve finale in Museum Boijmans Van Beuningen. In totaal organiseert Art Rocks vijf halve finales, waarbij telkens tien acts strijden om een finaleplek. Komende weken zijn er nog halve finales in Tropenmuseum Amsterdam (27 november), Kröller-Müller Museum Otterlo (11 december) en Drents Museum Assen (17 december). De vakjury selecteert tijdens elke halve finale één finalist. Het publiek bepaalt via een stemronde wie uiteindelijk de laatste finaleplek wint. 


In beeld: Finale Art Rocks 2016 #1 - Nijmegen
Beluister de soundtrack van Maeve


In beeld: Finale Art Rocks 2016 #2 - Amsterdam

Beluister de soundtrack van Pyke

Finale

De finale vindt op 17 januari in poppodium Paradiso te Amsterdam plaats, waar zes finalisten strijden om een geldprijs van €1000. In de finale zijn er ook optredens van onder anderen Art Rocks-ambassadeurs Cata.Pirata (o.a. van SKIP&DIE) en Giovanca. Zij maakten zelf ook een track, geïnspireerd op respectievelijk De Mandril (1926, Oskar Kokoschka) en Madonna (2008, Roy Villevoye).

Finale Art Rocks - Paradiso - 17 januari 2017

Halve finales

Halve finalisten Tropenmuseum Amsterdam (27 november)
Danny Voortwist, Eva Ellingsworth, First E, Iris/Nivard, Lisa Nora, De Kraker, Tjilp, YVI, Cissy, Grapevine Collection

Halve finalisten Kröller-Müller Museum Otterlo (11 december) 
Arianne, Averechtz, Clown, FALT, Fdez, Kaoutar, Tom Strik, UUSI, Lowell’s Guards, Angela van Leeuwen

Halve finalisten Drents Museum Assen (17 december)
Brechtje, Graeae, Jan en Derk in de Rokk’n, PeculiarG, MacSwordFish, St. Maane, Helmus, Maaike Adegeest, Seven to Eleven, Koert Witteman

Stem jouw favoriet de finale in

Alle halve finalisten maken via de publieksstemming kans op een finaleplek. Het publiek kan namelijk tot en met 17 december stemmen op zijn favoriet. De act met de meeste stemmen wint de zesde, en daarmee laatste, finaleplek voor Art Rocks 2016. Het stemmen kan online en fysiek met een stemformulier tijdens een halve finale. 


Meer over het stemmen

Over Art Rocks

Kunst inspireert tot het maken van kunst, dat is de kern van muziekcompetitie Art Rocks. In 2012 ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen een eerste, succesvolle editie van Art Rocks, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Jong en oud bezochten de muzikale events en masterclasses van onder anderen Giovanca en Typhoon. Try Acrobatics won deze eerste editie. In 2014 volgde de tweede editie waarvoor Museum Boijmans Van Beuningen het Centraal Museum en Groninger Museum uitnodigde. Met een spannende finale tijdens Eurosonic/Noorderslag, ging Bird in a Glasshouse als winnaar naar huis. Net als bij de voorgaande edities is ook in 2016 de Grote Prijs van Nederland partner van Art Rocks. Art Rocks 2016 wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mondriaanfonds.

Deel deze pagina
Hoe klinken de soundtracks van de finalisten? LUISTER NU