Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Heading North - Maeve

Kunstwerk: Heading North, Kunstenaar: Kunstwerk door: Henk Visch , Museum: Museum Het Valkhof

Over de inzending

Het beeld, zelf-bewust en sterk. Haar blik rust op een punt in de verte. Vastbesloten om het geluk te vinden vertrekt ze naar het noorden. Heading North, doet denken aan de huidige problematiek rondom immigranten. Mensen uit verschillende gebieden trekken erop uit om hun geluk elders te vinden, soms gedwongen, soms niet. Maar of we nou noord, oost, zuid of west gaan, zijn we niet allemaal gelukzoekers?

Details

6018 Views
2771 Dagen
173 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Maeve
Nummer: Heading North
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Heading North
Kunstenaar: Kunstwerk door: Henk Visch
Museum: Museum Het Valkhof

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Het lichaam is geslachtsloos: genderneutraal. Desalniettemin zal je er een associatie bij hebben: man of vrouw. Door zijn gespierde voorkomen, doet het voor de meeste mensen denken aan een man. De afgebeelde persoon bevindt zich in ruststand, de armen gaan vrijwel op in de contouren van het lichaam. De zelfbewuste houding, het opvallend uitdrukkingsloze gezicht en de strakke blik geven het beeld een imposante aanwezigheid.

 

Over de kunstenaar

De titel 'Heading North' verwijst naar een uitspraak die je vaak in Westerns hoort. De route die een cowboy te paard volgt bij een eenzame trektocht door de prairie naar het westen van Amerika noemt hij: ‘heading west’. Hij laat zich leiden door het lot. Als variant hierop heeft Visch zijn beeld de titel Heading North gegeven. De kunstenaar over zijn werk: “deze figuur laat zich leiden door zichzelf, door wat hem tot mens maakt. Zijn blik is strak gericht op een onbepaald punt in de verte.”

 

"Hij laat zich leiden door zichzelf, door wat hem tot mens maakt." Museum het Valkhof

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken